Yabancı dil sınavlarında Kahramanmaraş’ta ilkleri gerçekleştiren Dünya Yabancı Dil Kursu bir ilke daha imza atarak Uluslararası Akademik Yabancı Dil Sınavı olan IELTS’i de Kahramanmaraş’a getirmenin haklı gururunu yaşıyor.

Kahramanmaraş’ta yabancı dil eğitimi hizmeti sunan Dünya Yabancı Dil Kursu, Akademik kariyerin olmazsa olmazı olan IELTS sınavını şehre kazandırarak alanında bir ilki daha başardı. Sadece bazı büyükşehirlerde yapılan IELTS sınavı, Oxford Language Centre Türkiye Genel Müdür Yardımcısı ve Dünya Yabancı Dil Kursu Kurucusu Mecit Bayton’un özel girişimleriyle Kahramanmaraş’ta da yapılır hale geldi.

Bilgisayar ve Yabancı Dil Kursundaki başarılarıyla şehrin ve kursiyerlerinin takdirini toplayan Dünya Yabancı Dil Kursu, Kahramanmaraş’taki akademik personelin işini kolaylaştırdı. Şehirdeki üniversite personeli başta olmak üzere doktorların, bankacıların, akademik kariyer yapmak isteyen öğrencilerin, üniversite hazırlık muafiyet sınavı öğrencilerinin, dil tazminatı almak isteyen personelin girdiği IELTS sınavı artık sadece büyük şehirlerde değil Kahramanmaraş’ta da yapılacak. Bu önemli sınavın başvurularının başladığı bildirilirken, son başvuru tarihinin ise 14 Şubat olduğu dile getirildi.

1 Mart’ta yapılacak olan sınava katılımın yüksek olmasını beklediklerini dile getiren Oxford Language Centre Türkiye Genel Müdür Yardımcısı ve Dünya Yabancı Dil Kursu Kurucusu Mecit Bayton, Kahramanmaraş yabancı dil eğitiminde önemli bir hizmeti yaptıklarını vurguladı. Kahramanmaraş’ta 14 yıldan bu yana yabancı dil eğitimi verdiklerini ifade eden Bayton, yaklaşık üç yıldır da IELTS sınavını Kahramanmaraş’ta yapmak için uğraş verdiklerini anlattı. Ancak sınav için yeterli sayıya ulaşamadıkları için sınavı yapamadıklarını belirten Bayton, 2013 sonuna kadar açtıkları tüm sınavlarda elde ettikleri başarılarla da dikkatleri üzerlerine çektiklerini söyledi.

Bayton, konu hakkındaki görüşlerini şu şekilde devam ettirdi: “Şehrimizde bu sınava girecek olanlar IELTS sınavı için gün öncesinden büyük şehirlere gitmekteydiler. Böyle önemli bir sınav 2 ya da 3 gün sürmektedir. Bu durumda öğrencilere kalacak yer ve gidiş geliş sıkıntısı olduğundan biz de bu sınavı şehrimize getirmek için büyük bir çaba harcadık. Bu emeğin sonunda ise çok şükür IELTS sınavını Kahramanmaraş’ta yapacağız. Bizim amacımız şehrimizin insanına hizmettir. Çünkü sınav düzenli olarak  Kahramanmaraş’ta yapılırsa, çevre illerden bu sınav için gelen insanlar Kahramanmaraş ekonomisine katkıda bulunacaktır. Bundan sonraki süreçte de bu gibi hizmetlerimizi devam ettirmek niyetindeyiz.

Kahramanmaraş’ta 2000 yılında Dünya Yabancı Dil Kursunu açarken yaşadığı sıkıntıları anlattı ama yılmadan bıkmadan usanmadan durmadan yola devam ettiğini söyleyen Bayton, “Bu şehre aşık olduğunu her şeyin maddiyat olmadığını söyledi. Eğer ilk açtığımızda burada eğitimi sevmeyen bir insan olsaydım çoktan kapatmıştık fakat her şeyin başı eğitim ben de bir eğitimci olarak asla kurumumu ticarethane olarak görmedim kuruluşumuzdan bugüne binlerce öğrenci mezun ettik, eğitim yaşantılarına biraz da olsa katkımız olduysa ne mutlu bize” dedi.

Maraşta Haber ekibi olarak bu girişiminden dolayı önce Mecit Bayton’u daha sonra Dünya Yabancı Dil Kursu’nu  kutlarız !