8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Kahramanmaraş Kent Konseyi Kadın Meclisi, kurtuluş mücadelemizin başlangıcı olan, Sütçü İmam olayının yaşandığı, Uzunoluk Hamamı Kent Kurtuluş Müzesi önünde bir etkinlik gerçekleştirdi.

Kahramanmaraş Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan, programla ilgili olarak “Kadının namusuna uzatılan eli kırmak için gözünü kırpmadan silahını ateşleyen Sütçü İmam’ın ve Kahramanmaraşlı kahraman kadınların anısına 8 Mart’ı bu mekanda kutlamayı istedik. Hem Kent Müzemizi bir kez daha gündeme getirmek hem de kahraman kadınlarımızı bu şekilde anmak bizleri geçmişimize sahip çıkma adına bir görev ve sorumluluk olarak bildik. Ve bu kadınlar gününde bu tema üzerinden bir program hazırladık.” dedi.

Tarihi Uzunoluk Hamamı Kent Kurtuluş Müzesi’nde başlayan programda Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Hayrunnisa Aras, kadınlara senenin bir günü değil, her günü değer verilmesi gerektiğini belirtti. Aras, kadına karşı yapılan şiddete ve uğranılan ayrımcılığa da dikkat çekerken her konuda ve her platformda eşitlik ve demokrasi istedi.

Buradaki programın sonunda Kahramanmaraş Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından misafirler için süt kaynatıldı ve dağıtımı gerçekleştirildi.

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde devam eden programa katılan İclal Aydın, kendi hayatından kesitler aktararak hem tebessüm hem de duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu ve tüm sevenlerini bir kez daha kendisine hayran bıraktı.

Programın sonunda Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan, davetlerini kırmayarak 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde misafirleri olan İclal Aydın’a hediye takdim etti.