“Bütün darbeler kötüdür diyor, darbeleri insanlık suçu sayıyoruz. Bunun için Mısır halkının yanındayız”

Genç Memur-Sen Kahramanmaraş şube başkanı Harun Kadıoğlu, Mısır’daki ve tüm dünyadaki insan onurunu zedeleyen, insan iradesini ayaklar altına alan darbeleri lanetlediklerini belirtti.

Kadıoğlu, Memur-Sen Kahramanmaraş şube binasında gerçekleştirdiği basın açıklamasında millete saygılı, milletin değerlerine saygılı, demokratik duruşunda taviz vermeyecek aksiyoner gençlerin yetişmesi için gayret gösterdiklerini söyledi.

Sivil toplum örgütlerinin gençlik temsilcileriyle istişareler yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini belirten Kadıoğlu, “Uluslararası Rabia Platformuna destek veriyoruz. Bütün darbeler kötüdür diyor, darbeleri insanlık suçu sayıyoruz. Bunun için Mısır halkının yanındayız. Ne acıdır ki Dünya’da ezilenler hep Müslümanlar olmaktadır. Son iki asırdır atılımlarının önü çeşitli hile ve hokkabazlıklarla kesilen Müslüman halkların genç nesilleri artık bu zulümleri kabul etmemektedir. Mısır için başlayan bu hareket bir uyanışa vesile olur temennisindeyiz. Bu kapsamda, Mısır’ın ve ezilen tüm Müslüman halkların sesini duyurmak amacıyla 10 Ekim Perşembe günü saat 12.00-13.00 arasında özel idare binasın önünde Rabia platformu adına yapılacak basın açıklaması ve Geçler Darbeye Direniyor etkinliğinde görev alacağız. Tüm dostlarımızı insanın ve insanlığın yanında yer almak için etkinliğe bekliyoruz.” dedi.