Kahramanmaraş’ın Ekinözü İlçesine Avrupa Birliği Comenius Programı Çoklu Okul Ortaklıkları kapsamında ‘Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Romanya’’ dan Ekinözü Çok Programlı Lise’ye  gelen öğretmen ve öğrenciler, ilçeden ayrıldı.

Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Romanya’ ‘dan 6 öğretmen ve 12 öğrenci katılırken, etkinlikler kapsamında Kahramanmaraş, Nevşehir ve Ekinözü İlçesi en iyi şekilde tanıtıldı.

17 Kasım 2013 Pazar gecesi Ekinözü İlçesine gelen misafirler hafta içinde yoğun bir programla ağırlandı, 18 Ekim 1023 Pazartesi günü okulda, misafirlere Türk Milli Eğitim Sistemi ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı. Her ülke öğrencileri proje ile ilgili çalışmalarını sundu, ardından 19 Kasım Salı Günü Ekinözü Kaymakamı Fatih Gül ve Ekinözü Belediye Başkanı Erol Üstü’yü Ziyaret ettiler, 20 Kasım Çarşamba Günü Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe’yi Ziyaret ederek Kahramanmaraş’ın Tarihi ve Kültürel Alanlarını Gezdiler, 21 Kasım Perşembe Günü’de Nevşehir gezildi.

Son günde Avrupalı Öğrenciler Resim Öğretmeni eşliğinde projede görevli tüm öğrenciler ‘sevgi, barış, kardeşlik’ temalı resim etkinliğini gerçekleştirildi ve veda Partisi Düzenlendi.

3 ülkenin katılımıyla yapılan proje toplantısı hakkında bilgi veren Türkiye Proje Sorumlusu İsmail Kenger ise; “Konuklarımızın organizasyonumuza ait memnuniyetlerini ve beğenilerini sık sık dile getirmeleri, bizleri çok mutlu etti. Bizler tam bir ekip çalışması sunarak iyi bir ev sahibi olmaya çalıştık. Bu ziyaretin okulumuza, öğrencilerimize, velilerimize ve konuklarımıza pek çok güzellik kattığını düşünüyoruz. Misafirlerimiz üzerinde olumlu izlenimler bıraktığımızı düşünüyoruz. Eminiz ki, Türkiye’yi her zaman güzel duygularla anacaklar” dedi.

Slovakya Proje Sorumlusu İse  Her şey çok Güzeldi Proje yeni şeyler çalıştık bir hafta boyunca Türkiye’nin Çeşitli bölgelerini gezdik gördük Tüm Ortaklarımıza  teşekkür ediyorum dedi.

Romanlı Alisa AKARSU İse Kendisin Babasın Türk olduğunu ama Annesin Roman’da Olmasından Dolayı Türkçeyi fazla bilmediğini İfade ederek Türkiye Çok Güzel Ekinözü Çok Güzel Ekinözü’ne Tekrar gelmek isterim insanları cana yakınlar çünkü Türkiye’nin insanında Misafirperverlik var dedi.

Öğrencilere Daha Sertifika Töreni Yapıldı Öğrenciler Okuldan İstiklal Marşına Eşlik ederek ayrıldı.

 

HABER:İsmail BOZDOĞAN