Dünya Çocuk ve Gençlik Derneği (Ducged) Kahramanmaraş şubesi Yenişehir Mahallesinde kendi binasında yapılan görkemli bir törenle açıldı.

Açılışa Gazeteci Yazar Abdurrahman  Dilipak, Başbakanlık Eski Baş Müşavirlerinden Ali Yüksel, Ducged Genel Başkanı Ercan Akpınar, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı M. Fatih Erkoç,12 Şubat Belediye Başkan Adayı Hanefi  Mahçiçek, Ak Parti İl Başkanı  Av. Metin Doğan, Şehrin Tanınmış kişilerinden İş Adamı  Mehmet Sabancı, Dr. Gökhan  Gökşen ve bir çok daire müdürleri ve siyasiler katıldı. Açılışta bir konuşma yapan Dünya Çocuk ve Gençlik Derneği Genel Başkanı Ercan Akpınar çocuklarda cinsel istismar, çocuk evliliği, madde bağımlılığı konularında çalışmalar hazırladıklarını belirterek,”Halen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Başta olmak üzere Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türk Hava Kurumu ve bir çok kurum kuruluşla karşılıklı işbirliği protokolü imzalama aşamasındayız. Çocuk ve Gençlik üzerine birçok projelerimiz bulunmaktadır. Önümüzdeki dönemlerde bu projelerimizi hayata geçirmek için çalışmalar yürüteceğiz” dedi.Daha sonra Başbakanlık Eski Baş Müşaviri Ali Yüksel,Yazar Abdurahman Dilipak ‘ın  selamlama konuşmalarının ardından Dernek Kahramanmaraş Şube Başkanı Asım Poyraz Davete katılanlara bir teşekkür konuşması yaptı.

Açılış kurdelesinin kesilmesinden sonra Dünya Çocuk ve Gençlik Derneği tarafından Organize Edilen Yazar Abdurrahman Dilipak’ın Konuşmacı Olduğu “Dünden Bu Güne Karanlık Yıllar” isimli konferansa geçildi.