Cumhuriyet Savcısı Leyla Malkondu, 17.01.2013 Cuma günü, Adalet öğrencilerinin duruşma salonunda gerçekleştirdiği uygulamalı duruşma örneğini izledi.

Adalet öğrencileri tarafından gerçekleştirilen uygulamalı duruşma örneğini beğeni ile izleyen Malkondu,  ‘Öğrenciler tarafından gerçekleştirilen duruşma, gerçek duruşma ile hemen hemen aynı. Öğrenciler iyi bir performans sergiledi. Bu noktada mesleki anlamda iyi yetiştikleri belli ‘ dedi.

Adalet Bölümünün atölyelerini, duruşma salonunu ve Uluslararası Yargı Ağı (UYAP)’nı gezen Malkondu, ‘ Öğrenciler için her şey en ince ayrıntısıyla düşünülmüş, okulun imkânları çok iyi,  geleceğin Adalet alanı çalışanları gayet nitelikli yetişiyor. Bu anlamda çok şanslılar’ diyerek sözlerine son verdi.

Ticaret ve Sanayi Odası Ticaret Meslek Lisesini Tanıyor muyuz?

Bünyesinde 4 bölüm barındıran Anadolu İletişim Meslek Lisesi Gazetecilik, Halkla İlişkiler ve Organizasyon, Grafik ve Fotoğraf bölümlerinden oluşurken;  Adalet Meslek Lisesinde ise İnfaz Koruma ve Zabıt Katipliği bölümü bulunuyor.

Anadolu İletişim Meslek Lisesi iletişim sektörünün ihtiyaç duyduğu; Gazetecilik, Halkla İlişkiler ve Organizasyon, Grafik ve Fotoğraf alanlarında istihdam edilecek nitelikli ara insan gücünü yetiştirme özelliğine sahip olmakla birlikte öğrencilerini akademik yönden de geliştirerek diğer meslek liselerine oranla açık ara önde yer alıyor.

Ticaret ve Sanayi Odası Ticaret Meslek Lisesi Tam Gün Tam Yıl eğitim uygulaması ve ‘Okullar Hayat Olsun’ projesi kapsamında, kurslar açarak öğrencilerin mesleki ve kültürel anlamda en iyi derecede yetiştirmeyi hedefliyor.  Kurslar yaz dönemi tatili de dâhil tüm yıl devam ediyor. Kurs sonunda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika alan öğrenciler hem tatillerini verimli bir şekilde değerlendiriyor hem iş piyasasına rakiplerinden bir adım önde başlıyor. Tam Gün Tam Yıl eğitim uygulaması ve ‘Okullar Hayat Olsun’ projesi kapsamında açılan kurslardan bir kısmı şöyle : ‘Bilgisayar İşletmenliği, Bilgisayarda Hızlı Klavye Kullanımı, Grafik ve Tasarım, Video Montaj (Edius), İngilizce, Animasyon ve Tiyatro.’  Ticaret ve Sanayi Odası Ticaret Meslek Lisesi sadece bu kurslara bağlı kalmayıp, öğrencilerin ilgileri ve istekleri doğrultusunda farklı kurslar da açıyor, sportif faaliyetler düzenliyor.