Çorlu Gazeteciler Derneği üyelerine yönelik olarak TOME Bilgi Holdingi işbirliği ile İş Sağlığı ve Güvenliği Temel Eğitimi düzenlendi. Eğitime katılan Çorlu Gazeteciler Derneği üyesi gazeteciler eğitim sonunda sertifikalarını aldı.

 

Çorlu Gazeteciler Derneği ile TOME Bilgi Holdingi iş birliği ile gerçekleştirilen ve Çorlu Gazeteciler Derneği üyesi gazetecilerin yer aldığı İş Sağlığı ve Güvenliği konulu eğitim Çorlu İş İnsanları ve Sanayiciler Derneği (ÇİSAD) Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

 

İş Güvenliği Uzmanı Volkan Yurdakul tarafından verilen eğitime katılan gazetecilere, iş sağlığı ve güvenliği konusunun tanımı, bu alanda yapılan yasal düzenlemeler, iş sağlığı ve güvenliği alanda yürürlükte olan yasanın ön gördüğü yaptırımlar, iş sağlığı ve güvenliği konusunda işçi ve işverenin sorumlulukları, yasa ile yüklenen sorumlukların denetlenmesi, yaşanabilecek iş kazaları, meydana gelebilecek iş kazalarında yapılması gerekenler, çalışma ortamlarında uyulması gerekenler ile ilgili olarak bilgiler verildi.

 

Eğitimin ardından değerlendirme sınavına da katılan Çorlu Gazeteciler Derneği üyeleri TOME Bilgi Holdingi yetkilisi Serkan Aydın’dan katılım sertifikalarını aldılar.

 

Eğitime katılan tüm meslektaşlarına ve eğitimi düzenleyen TOME Bilgi Holdingi ile eğitmen Volkan Yurdakul’a teşekkür eden Çorlu Gazeteciler Derneği Başkanı Levent Silistre, TOME Bilgi Holdingi adına Serkan Aydın’a günün anısına plaket takdim etti.

 

Silistre, Çorlu Gazeteciler Derneği olarak eğitimlere son derece önem verdiklerini belirterek dernek üyelerinin talepleri doğrultusunda eğitim seminerlerine devam edeceklerini de söyledi. Silistre, Çorlu Gazeteciler Derneği üyelerinin mesleki gelişimlerine katkı sağlayacak eğitim ve konferanslara ağırlık vereceklerini de sözlerine ekledi.