Türkoğlu İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün destekleri ile Beyoğlu Kasabasında marul tarımına başlayan Mustafa İNCE tarlasında damlama sulama dâhil tüm modern tarım sistemleri kullanarak yetiştirilen marolların hasadına başlandı.

Hobi olarak başladığı tarımı büyülterek ticari olarak da yapmaya başlayan Mustafa İNCE Beyoğlu’n da bir ilk olan marul yetiştiriciliğin yaygınlaşması ve alternatif üretim kaynaklarına çiftçilerin yönelmesinin gerektiğini söyledi.

Türkoğlu İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik elemanlarının gözetiminde marul yetiştiriciliği yaptığını söyleyen İNCE tüm çiftçileri tarım teşkilatlarının teknik desteği ile tarım yapmaya davet etti.

Yaptığı işten memnuniyetini dile getiren İNCE, marul ticareti ile uğraşan tüm tüccarları Beyoğlu’na davet ederek,  İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik elemanlarına yardımlarından dolayı teşekkürlerini dile getirdi.

 

Türkoğlu İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Beyoğlu beldesinde örnek olarak yapılan bu gibi çalışmalar ile çiftçilerimizin gelir seviyelerinin arttırılması hedefleniyor.