Yani, bir iş yapmamız için illa ki bir etkili ve yetkili kimsenin talimat vermesini mi bekleyeceğiz. Bizim kendi aklımız, kendi irademiz, kendi tasarrufumuz yok mu, biz karar vermekten aciz miyiz, biz kendi işimizi kenedimiz göremez miyiz, biz başkalarının aklı ile hareket etmek zorunda mıyız, biz akılsız bir toplum muyuz?

İnsanın aklına bu geliyor artık.

Tamam, sayın bakan talimat vermiş, Germenicia Mozaikleri gezisinde, Bakanlığa bağlı kurumlara talimat vermiş, “Burayı gün yüzüne çıkartın!” demiş.

Allah razı olsun sayın bakandan.

Demem şu ki, sayın bakan bir gerçeği görüyor, bizi geçmişle bugüne bağlayan tarihi eserlerimizin günümüze kazandırılmasını istiyor, biz bugüne kadar seyrediyoruz, şapşal şapşal bakıyoruz.

*

Bizim de bakan kadar kıymetli siyasetçilerimiz var.

AK Parti gurup başkanvekilimiz var aslan gibi, Rab’bim nasip ederse Büyükşehir belediye başkanımız olacak, koç gibi.

TBMM başkanvekilliği yapmış kaya gibi iki milletvekilimiz var.

Kendine, tarihine, tarihi dokusuna salip çıkmayı düşünen milletvekillerimiz, valimiz, belediye başkanımız, kültür ve turizm il müdürümüz varken, Germenicia Mozaiklerinin gün yüzüne çıkarılmasını istemek bakana düşer miydi?

Yani, demem şu ki, sayın bakan görmeden, talimat vermeden biz göremez miydik, biz talimat veremez miydik, biz isteyemez, biz talep edemez miydik?

İlla ki bir bakanın gelmesi, görmesi mi gerekiyordu?

*

Sayın Bakan Ömer Çelik baktı ki, Maraşlılarda ses-semid yok, onlar kendi değerlerine sahip çıkamıyorlar, bunların tarihe olan saygılarından dahi kuşku duyuyorum, bari gelmişken şu meseleye de bir el atayım hayrıma, tarihi doku meydana çıksın, diye düşünmüştür.

Allah razı olsun!

İyi ki geldiniz sayın bakanım.

Bize bakan yoktu, bari siz bakın, ne olur!

*

2007 yılında, kaçak kazı sonucu ortaya çıkan ve M.Ö. 5’inci yüzyılda yaptığı tahmin edilen Roma Yamaç Villalarına ait Germenicia, antik kent mozaikleri bakan sayın Çelik’in gelişi ile yeniden ivme kazanır, yeniden gündeme otururken,  dilerim sayın bakanın talimatı kısa sürede karşılığını bulur.

Her ne kadar bakan talimat verse de, anam bana gız diyor ama, umudum ız…

İnşallah haksız çıkan, yanılan ben olurum!