Kahramanmaraş Belediyesi Arama Kurtarma Moral Destek (AKMOD) ekibi Ayşe Gümüşer İlkokulu’nda “Yangın Güvenliği Eğitimi ve Yangın Tatbikatı” gerçekleştirdi.

AKMOD Eğitici ekibi okulun toplantı salonunda öğrencilere ve öğretmenlere yangın güvenliği eğitimini slayt eşliğinde, soru-cevap şeklinde anlattı. Öğretmen ve öğrencilere yangına müdahale ve yangın söndürme cihazları hakkında bilgiler verdi. Öğrencilerin yangın ve yangın anında yapılacaklar ile ilgili sorularını cevapladı. Öğrencilere yangın esnasında okulu nasıl boşaltacakları anlatıldı.

Alarm çalmasıyla okulda bulunan bütün öğrenciler, öğretmenlerle beraber düzenli ve kurallara uygun olarak okulu boşaltıp, bahçenin güvenli bir bölümünde toplandılar.

Öğretmenlere yangın tüpünün nasıl kullanılacağı uygulamalı olarak anlatıldı. Daha sonra ateş yakılarak öğretmenler yangın tüpleri ile ateşi söndürdü.  İtfaiye ekipleri, okulda mahsur kalan öğrencilerin tahliyesi için itfaiye merdivenini öğrencilerin bulunduğu kata yükselterek okulu boşalttı. Olası bir yangın tehlikesine karşı tedbir amacıyla düzenlenen tatbikat öğrencilerin daha bilinçli olmalarına katkı sağladı.