Sonsuza Dek Cumhuriyet

Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, hayata veda etmesinin 76. yıldönümünde Elbistan’da düzenlenen programlarla rahmet ve şükranla anıldı. Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde başlayan anma töreninde Atatürk’e bir kez daha övgüler yağarken, miras bıraktığı Cumhuriyet değerlerine sahip çıkıldı.

Atatürk’ün hayata veda ederek sonsuzluğa uğurlanışının 76. yıldönümü anma programının ilki Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde gerçekleşti. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende Türk Bayrağı yarıya indirildi ve yaşanan acıların anlam ve önemi sergilendi.

Daha sonra Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, Garnizon Komutanı Bnb. Şahin Kocaköse ve Belediye Başkan Vekili Necati Kul, Atatürk anıtına çelen sunumunda bulundular. CHP İlçe Başkanı Naci Göçmen, MHP İlçe Başkanı Ali Demir, daire amirleri, kurum ve kuruluş müdürleri, okul müdürleri ve vatandaşların katıldığı anma programında Atatürk’e ve bıraktığı mirasa sadakat bir kez daha sergilendi.

Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde başlayan anma programı daha sonra Yıldız Koleji’nde devam etti. Yıldız Koleji Konferans Salonunda gerçekleşen programda öğrencilerin hazırladıkları Atatürk ile ilgili programlar büyük bir beğeni ve takdirle karşılandı.