ALİAĞA- İZMİR- 2007-2008 sezonu sonunda profesyonel haklarının Göztepe’ye satılmasının ardından yıllardır tekrar profesyonel liglere çıkma mücadelesi veren Aliağaspor, Play Offdaki ilk maçında Serintepe Kanderespor’u 2-0 mağlup ederek finale yükseldi. AliağaSpor’un finaldaki rakibi ise DemirSpor’u 2-1 ile geçen Alaçatıspor oldu. AliağaSpor- Alacatıspor Play off final maçı 6 Şubat Perşembe günü saat 15.00’de Çiğli Galip Öztürk Spor Tesislerinde oynanacak. AliağaSpor, bu karşılaşmada rakibini yenerse Süper Amatör Lige yükselecek.

STAT : Çiğli Galip Öztürk Spor Tesisleri

HAKEMLER : Melih Gündoğdu, Murat Sel, Fatih Deveci

ALİAĞASPOR: Hasan, İbrahim, Yusuf, Mert, Bilal, Esen, Ali Osman, Felek, Uğur (Dk 82 Umut),  Zeki( Dk 74 Oktay), Mehmet Ateş ( Dk 74 Eray),

SERİNTEPE KANDERESPOR: Erdinç, Turgay, Emrah (Dk 87 Özer), Lütfü, Yahya, Erdem (Dk 57 Ömer), Okan, Yasin (Dk 72 Mutlu), Mehmet, Kudret, Nurettin

GOLLER: Dk 7 Mehmet Ateş, Dk 52 Uğur  (Aliağaspor)

KIRMIZI KART: Dk 89 Umut (Aliağa Spor), Dk 89 Nurettin, Dk 89 Ömer (Çift Sarı Kart) (Serintepe Kanderespor)

SARI KART: Yusuf, Ali Osman (Aliağaspor); Lütfü, Ömer (Serintepe Kandere)

 

ÇİĞLİ’DE ALİAĞASPOR BAYRAMI

AliağaSpor –  Serintepe Kanderespor Play Off yarı final karşılaşması Çiğli Galip Öztürk Spor tesislerinde oynandı. Karşılaşmayı Aliağa Spor Kulübü Başkanı Uğur Eren, yöneticiler ve taraftarlar birlikte izledi.

 

GOL (DK 7)- Karşılaşmada baştan sonra üstün bir oyun sergileyen AliağaSpor, ilk golüne 7.dakikada Mehmet Ateş ile kavuştu. Bu dakikada takımda ilk kez forma giyen Ali Osman şık çalımlarla rakiplerini geçerek topu Mehmet Ateş’e verdi. Mehmet Ateş’in vuruşunda top rakip ağlarla buluştu: 1-0

 

GOL (DK 52)- İlk yarıyı 1-0 önde tamamlayan Aliağa Spor ikinci yarıda da bu baskısını sürdürdü. 52. dakikada, Mehmet Ateş sağ kanattan ceza sahasına açtığı ortada Zeki topla buluştu, Uğur’a verdi. Uğur karşılaşmanın skorunu belirleyen golü attı. 2-0

 

Karşılaşmanın 89.dakikasında yaşanan gerçginlikte Serintepe KandereSpor oyuncusu Nurettin ve Ömer ile AliağaSpor oyuncusu Umut kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

 

AliağaSpor 2-0 galibiyetle rakibini yenerek Play Off finaline yükseldi. Play off final maçı 6 Şubat Perşembe günü saat 15.00’de Çiğli Galip Öztürk Spor Tesislerinde Aliağaspor ile Alaçatıspor arasında oynanacak. Rakibini yenen takım Süper Amatör Lige yükselecek.

 

ALİAĞASPOR ANTRENÖRÜ ALPER PEKER: FİNALDE DE BAŞARACAĞIZ

AliağaSpor Antrenörü Alper Peker, oyuncularını kutlayarak, “Oyuncularımı tebrik ediyorum, bugün çok iyi mücadele ettiler. Perşembe Günü de finalde Alaçatı maçını kazanıp özlemini duyduğumuz Süper Amatör Lige çıkmak istiyoruz. İnşallah bunu da başaracağız.” dedi.

 

RAKİPTEN ALİAĞASPOR’A KUTLAMA

Serintepe KandereSpor antrenörü Yasin Güleryüz de AliağaSpor’u tebrik ederek, “Final maçlarında golü atan takım daima kazanır. Hak ederek kazandılar çünkü final maçlarının olmazsa olmazı son vuruşları iyi yapmaktır. Rakip Aliağa Spor bunu çok iyi yaptı. Onları tebrik ediyor ve başarılar diliyorum.” dedi.

 

KULÜP BAŞKANI UĞUR EREN: ALİAĞA’YA SEVİNÇ YAŞATACAĞIZ

AliağaSpor Kulüp Başkanı Uğur Eren, Aliağa’yı futbolda hak ettiği üst liglere taşıyacaklarını belirterek, “2 yıldır play off finallerinde kaçırdığımız Süper Amatör lige bu yıl çıkacağız. Genç ve tecrübeli oyuncularımızı kutluyorum. Ligi şampiyon olarak bitirip buraya geldiler. Bugün de  çok iyi mücadele ettiler. Hepsini tek tek kutluyorum. Teknik heyetimizi kutluyorum. Aliağa, futbolda profesyonel ligleri hak ediyor. Biz de bunu başaracak güçteyiz. Bugün oyuncularımızı yalnız bırakmayan taraftarımıza da teşekkür ediyorum. Perşembe günü Plaf off finalini de kazanarak Aliağa’ya büyük bir sevinç yaşatacağız” dedi.