Kahramanmaraş Onikişubat Ahmet Bayazıt İlkokulu öğrencilerine İtfaiye Daire Başkanlığı İtfaiye Amirliği Eğitim elamanlarınca yangın tatbikatı yaptırıldı.

 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı- İtfaiye Amirliği Eğitim çavuşu Ali Gürbüz ve Sinan Kiraz tarafından Ahmet Bayazıt İlkokulu öğrencilerine sunum eşliğinde, itfaiyeci büyüklerin ne iş yaptıkları, yangınla ilgili bilinmesi gereken kurallar: İtfaiye arama telefonu 110,  İtfaiye görevlilerinin yangına müdahale etmesi, yangın sırasında ve depremde insanları ve hayvanları kurtarması, boğulma olaylarına müdahalesi, bilinçli toplum yetiştirmek adına gönüllü itfaiyecileri yetiştirilmesi, yangınların çıkış nedenleri, ormanlarda ateş yakılmaması ve cam kırıklarının atılmaması, Çocukların mutfakta ocaktan uzak durulması bilinmeyen çamaşır suyu benzeri ilaç ve sıvıların içilmemesi, yangın çıktığı anda neler yapılması gerektiği teorik olarak anlatıldı.

 

Teorik eğitim sonrasında İtfaiye Amirliği Eğitim çavuşu Ali Gürbüz ve Sinan Kiraz okul bahçesine yaktıkları ateşi yangın tüpü ile müdahale şeklini anlatarak, bazı öğrencilere uygulama yaptırdılar diğer öğrencilerde müdahale olayını seyrettiler. Yangın başarıyla söndürülerek tatbikat sona erdi.

 

Kurum, fabrika ve iş yerlerine ücretsiz eğitim verdiklerine dikkat çeken ilgililer bu çalışmalarla  gelecekte bilinçli bir nesil yetiştirmek, halkı bilgilendirmek amaçladıklarını belirttiler.

 

Haber&Foto: MSK

Haber&Foto: MSK