AFŞİNDER, bu yıl 8. Düzenlenen “Eshab-ı Kehf Başarı Ödülleri” kapsamında 25 dalda verilen ödüller içerisinde yılın başarılı “Sivil Toplum Kuruluşu” ödülüne layık görüldü.

Merkezi Kahramanmaraş ‘ta bulunan Din-Bir-Sen Başkanlığında, Adana, Kayseri, Gaziantep, Adıyaman, Şanlıurfa gibi birçok ili kapsayan, bölgede çalışmalarıyla öncülük yapmış, Ülkeye ve yöreye değer katmış Siyasetçi, Kanaat Önderi, Bürokrat, İş Adamı gibi 25 dalda verilen ödül içerisinde son yıllarda yaptığı çalışmalarla, üyelerini bilgilendirmek, Bölgeye değer katmak ve farkındalık oluşturmak gibi çeşitli kriterlerde AFŞİNDER Yılın “Başarılı Sivil Toplum Kuruluşu” ödülüne layık görülmüştür.

Ödül töreninde konuşan AFŞİNDER Başkanı Ahmet ARDIÇ, öncelikle yüreği memleket hasretiyle yanan tüm hemşerilerimizin selamını getirdim. Bu ödüle layık görülmekten dolayı çok mutluyuz. Bu ödül bir ekip çalışmasına karşılık küçük gibi görünen hareketlerle büyük işler yapılacağının bir göstergesidir. Bu ödül bizi daha gayretli çalışmamız için bir teşvik niteliğindedir.

Bizler özünde gurbette yaşayan Afşinliler olarak memleketimizle aidiyet bağlarımızı koparmadan kültürümüzü büyük şehirlerde yaşamayı arzu ederek çalışıyoruz. Hassaten Eshab-ı Kehf’i tanıtmak için ciddi çaba sarf ediyoruz. Bunu yaparken polemiklere girmeden Afşin, Tarsus, Efes, İran vb. fazla olması bir zenginliktir. İnşaallah, 2015 yılı içerisinde belediyemizle beraber İstanbul’da geniş katılımlı bir sempozyum planlıyoruz. Bunun bir ayağı İstanbul diğer ayağı Afşin olan tanıtıma katkı sunacak bir çalışma olacak, inşallah. Emeği geçenleri ve bizler gibi diğer ödül alan kişi ve kurumları canı gönülden kutluyorum dedi.