Kahramanmaraş Belediyesi tarafından Kurtuluş etkinlikleri çerçevesince düzenlenen 8. Uluslararası Güreş Festivali gerçekleştirildi.

Batıpark Spor Salonu’nda gerçekleştirilen güreşlere 16 ülkeden 150 sporcu katıldı.

9 Şubat 2014 Pazar günü sabah saat 09.00’da başlayan güreşler akşam saatlerine kadar devam etti.

Güreşlere Türkiye’nin yanı sıra; Gürcistan, Azerbaycan, İran, Irak, Rusya, Kırgızistan, Ukrayna, Çeçenistan, Bulgaristan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti(KKTC), Moldova, Rusya’ya bağlı Dağıstan, Adige, Krasnodar ve İnguşetya cumhuriyetlerinden yaklaşık 150 sporcu katıldı.

Açılış seramonisinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aliihsan Kabakcı, Kahramanmaraş Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Kabakcı ve AK Parti Milletvekili Yıldırım Ramazanoğlu birer konuşma yaptılar.

TRT televizyonundan canlı olarak sunulan 8. Kurtuluş Güreş Turnuvası’nda açılış konuşmalarının ardından Kırgızistan heyeti adına Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Kabakcı, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mustafa Semerci, İbrahim Özdemir ve Şahin Hopur’a hilkat giydirildi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti heyeti ise Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’a plaket takdim etti.

Aynı zamanda güreş sporuna yaptığı katkı ve desteklerden dolayı Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’a Güreş İhtisas Kulübü Başkanı Yaşar Hopur tarafından plaket verildi.

Daha sonra başlayan güreşlerde dereceye giren güreşçilere madalyaları ve para ödülleri verildi.

150 sporcunun 7 sıklette mücadele ettiği güreşlerin sonunda Türkiye 51 puanla birinci, İran 41 puanla ikinci, Çeçenistan ise 34 puanla üçüncü oldu.

güreş