Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü  5. Eğitim Bölgesi Erdem Bayazıt Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Büyükçelik Başkanlığında yapılan 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı toplantısına bölge okul müdürlerinin yanı sıra İl Milli Eğitim Şube Müdürü Enver Gökşen ve KSÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Niyazi Can’da katıldı.

Okul salonunda yapılan toplantı gündemi gereği açılış ve yoklama ile başladı. Bir asil, bir yedek kurul yazmanı seçiminden sonra gündem maddelerinin okunması, gündem maddelerine ek madde konulup konulmaması karara bağlandı.

5. Eğitim Bölgesi Erdem Bayazıt Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Büyükçelik Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Bölgeleri ve Eğitim Kurulları Yönergesinin amaç ve ilkelerini okuyarak topluca değerlendirildi. Yeniden oluşturulan 5.Eğitim Bölgesi okulları ile ilgili bilgi verilmesinden sonra 5- Eğitim Bölgesi eğitim olanaklarının tespiti, paylaşılması ve ihtiyaçların belirlenmesi.   Derslik, kütüphane, spor salonu, toplantı salonu, laboratuvar ve paylaşılabilecek diğer imkânlar gözden geçirildi.

Sportif ve sosyal faaliyetlerin ve ortak yapılabilecek olanların görüşülmesi. (Sergi,  şölen vb. etkinlikler) daha sonrada, Yükseköğretim kurumları ile işbirliği yapılacak konuların tespiti yapıldı. Bölge adına bir dergi çıkarılması kararlaştırıldı.

KSÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Niyazi Can yaptığı konuşmada Dekan olarak atandığı zaman Kahramanmaraş eğitimine katkı sağlamak adınaKSÜ Eğitim Fakültesinde yılda 4-5 gibi olan Yüksek Lisans yapma sayısını 400’e çıkardıklarını, her alanda önemli çalışmalar yaptıklarına dikkat çekerek sözlerini şöyle tamamladı.

“Okullarımız bizim en iyi çalışma alanlarımız ve bir nevi laboratuvarlarımızdır. Sizlerle her zaman işbirliğine hazırız, kurumunuzun belirleyeceği uygun zamanda, tespit ettiğiniz konularda seminer vermeye elemanlarımızla her zaman hazırız “ dedi.

Toplantı dilek ve  temennilerle sona erdi.