Elbistan MYO Yeni Eğitim-Öğretim Yılına "Merhaba" Dedi
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Elbistan Meslek Yüksek Okulu'nda (EMYO) yeni eğitim ve öğretim yılı, düzenlenen törenle başladı.
EMYO'nun açılış töreninin ardından, KSÜ Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fethi Yanardağ, 'Mevlana' konulu ilk dersi verdi.
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Elbistan Meslek Yüksek Okulu'nun (EMYO) yeni eğitim öğretim dönemi açılış töreni, KSÜ Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fethi Yanardağ ve Elbistan Kaymakamı Metin Maytalman'ın katılımı ile yapıldı.
EMYO'nun 2012-2013 eğitim öğretim yılı açılış töreni Elbistan Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Hanifi Binici'nin okul bahçesindeki Atatürk Büstü'ne çelenk sunması ile başladı. Daha sonra ise saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.
Törenin ikinci bölümü ise, okulun konferans salonunda devam etti. Burada açış konuşmasını yapan,Elbistan Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Hanifi Binici, 2012-2013 eğitim öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulundu. Binici, "2012-2013 Eğitim Öğretim yılı açılış programına teşriflerinizden dolayı hepinize teşekkür ederim. Geçtiğimiz dönem içerisinde yapılan yenilikleri arasında ayçekirdeği sapından üretilen yalıtım malzemesi. Bu çalışmamız son noktaya gelmiş durumdadır. Elbistanlı iş adamlarımızla bu çalışmayı isterdik ama ne yazık ki yatırımcılar ciddi anlamda riske girmek istemediler. Bu nedenle ortaklarımızı Kahramanmaraş'tan seçiyoruz. Dolayısıyla onlarla bu çalışmayı sürdüreceğiz. Aynı zamanda depremlerle ilgili halkımızı ve öğrencilerimizi bilgilendirmek adına bilgilendirme toplantıları düzenledik. Enerji ile ilgili çalışmalarımız oldu. Emniyet Müdürlüğü ile birlikte güzel çalışmalarımız oldu. İlk yardımla ilgili periyodik eğitimlerimiz oldu. Son zamanlarda büyük önem teşkil eden bilişim konusunda çalışmalarımız oldu. Gidya ile ilgili çalışmalarımızı çok önemsiyoruz. Gidya'nın tarımda kullanılmasıyla verimde yaşanacak artış konuları görüşüldü. Bu çalışmaya sayın kaymakamımızda büyük önem verdi. Bununla birlikte santrallerimizden doğa bırakılan küllerin hiçbir ekonomik değeri bulunmamakta. Bu manada bizler bu atık küllerin değerlendirilmesi konusunda harekete geçtik. Aynı zamanda Gidya çalışmalarının verimi konusunda kendi bölgemizde alternatif ürün çalışması yaptık. Bunlardan biri karpuz bir diğeri ise domates çalışması. Yetiştirdiğimiz bu ürünlerde çok ciddi başarı elde ettiğimizi ifade edebilirim. Çiftçilerimizde çalışmalarımız kapsamında bizlerden bilgi almaya başladılar. Yaban kirazı mahleple ilgili akademik boyutlu çalışmayı üniversitemizde sürdürmekteyiz. Elbistan bir deprem bölgesi. Bu nedenle yüksekokulumuz teknolojik cihazlarıyla gerekli testleri yapmaktayız. Aynı zamanda otomotiv sektöründe cihazlarımız okumuza kazandırıldı. Okulumuz eğitmenleri tarafından yapılan girişimler neticesinde maddi değeri yüksek olan cihazlar bünyemize kazandırıldı. Okulumuzda fizik anlamda iyileştirilme yapıldı. Bu iyileştirmelerin yanında akademik kadromuzda genişledi. Bu dönem içerisinde öğrencilerimiz tarafından gösterilen yoğun ilgi karşısında yeni bölümler açtık.
Yeni projelerimizi yanıtım amaçlı, çalışmalarımız oldu" dedi.
Elbistan Meslek Yüksek Okulu'nun bundan sonraki çalışmalarının proje tabanlı olacağına dikkat çeken Binici, konuşmasının devamında ise, "Üniversitelerin eğitim-öğretim, araştırma, geliştirme, toplumsal katkılar gibi görevleri bulunmaktadır. Yüksekokulumuz bu amaçlara hizmet için sürekli gayret içerisindedir. Hızla gelişmekte olan ülkemizin en önemli avantajı, sahip olduğu genç nüfustur. Söz konusu gençlerimiz çağın gereklerine göre yetiştirilerek ülkeler arasında çağdaş ve gelişmiş bir ülke olarak yer alacaktır. Sevgili öğrenciler zaman hızla ilerlemektedir. Geri dönüşü olmayan ve çok kolay israf ettiğimiz bu zamana lütfen dikkat ediniz. Okulumuzda bulunacağınız süre içerisinde hocalarımızdan en iyi şekilde yararlanmaya çalışınız. Mutlaka dar zamanlarda üstün dereceler elde etmeye çalışmamız gerekmektedir. Yeni eğitim öğretim yılının ilçemize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerine yer verdi.
Binici'nin konuşmasının ardından Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'ne desteklerini esirgemeyen iş adamları Savaş Tatar, Şerif Öztürk ve EMNO Türk Dili Okutmanı Ökkeş Yüksel, katkılarından dolayı teşekkür plaketleri protokol üyeleri tarafından verildi.
Plaketlerin verilmesinin ardından KSÜ Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fethi Yanardağ, açılış dersini sundu. 'Mevlana' konusunu işleyen Yanardağ, Mevlana'nın toplum hayatında ki yerinin ayrıntılarını sinevizyon eşliğinde anlattı.
Açılış törenine, Elbistan Kaymakamı Metin Maytalman, Garnizon Komutanı Kurmay Binbaşı İbrahim Yazıcı,Kahramanmaraş Barosu Elbistan Temsilcisi Av. Mevlüt Kurt, Emniyet Müdürü Vekili Ahmet Eksin, Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, AEL İşletme Müdürü Ahmet Yaldız, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.