Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nde (TZOB) Danışma Kurulu, yönetim kurulunun belirleyeceği sayıda kişiden oluşacak.

TZOB tarafından Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan “Zİraat Odaları Ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği Danışma Kurullarının Çalışma Usul Ve Esasları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” yürürlüğe girdi.

Buna göre, daha önce 9 kişiden oluşan TZOB Danışma Kurulu, yapılan değişiklik ile birlik yönetim kurulunun belirleyeceği sayıda kişiden oluşacak. Birlikte, genel başkan, odalarda ise oda yönetim kurulu başkanları uygun görecekleri bir üyeyi yerlerine başkan vekili olarak belirleyebilecek. Birlik danışma kuruluna birlik yönetim kurulunca belirlenecek özel ve kamu kurum/kuruluş temsilcileri ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri katılabilecek.

Kurul, birlik yönetim kurulunun uygun göreceği ve belirleyeceği tarihlerde, il ve ilçe danışma kurulları ise ilgili ziraat odası yönetim kurulunun belirleyeceği tarihlerde toplanarak, gündemindeki konuları görüşecek.

Danışma Kurullarının görevleriyle ilgili genel giderleri kendi odalarınca karşılanacak, ancak, ilçe, il ve birlik danışma kurulu üyeliğinde gönüllülük esas olduğundan, bu kurulların üyelerine, huzur hakkı ve benzeri adlar altında herhangi bir ödeme yapılamayacak.

Kaynak : TRTHaber