Ziraat Bankası ve PTT’den Yaşlılara 4 Bin 180 TL Para Yardımı!

Ziraat Bankası ve PTT’den Yaşlılara 4 Bin 180 TL Para Yardımı!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, şartları sağlayan 65 yaş üstü vatandaşlara para yardımı yaparken, yaşlılar ise bu yardımları Ziraat Bankası ve PTT vasıtasıyla alabiliyor. Peki, başvuru şartları neler? İşte detaylar…

Yaşlı, engelli ve eşini kaybetmiş kadınlara düzenli para yardımı yaparak bu kişilerin sosyal yaşama daha aktif bir katılımını destekleyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal yardım ödemelerine devam ediyor. Bakanlık, bu kapsamda, şartları taşıyan 65 yaş üstü vatandaşlara da para yardımı yapıyor.

65 yaş aylığı olarak da bilinen yaşlı aylığı, temmuz ayında açıklanan 6 aylık enflasyon rakamlarının ardından zamlandı. Gelen zamdan önce 3 bin 504 lira olarak ödenen yaşlı aylığı, zamla beraber 4 bin 180 liraya çıkarıldı. Ş

Bu kapsamda, şartları sağlayan 65 yaş üstü vatandaşların başvuru yapıp hak sahibi olması halinde Ziraat Bankası ve PTT aracılığıyla 4 bin 180 lira para yardımı alacak.

aile-ve-sosyal-hizmetler-bakanligi-depophotos-1739964.jpg

BAŞVURU ŞARTLARI

Bakanlık, 65 yaş aylığına başvuru yapmak için gereken başvuru şartlarını belirledi. Buna göre, başvuru şartları şu şekilde oluştu:

65 yaşını doldurmuş olan,

Sosyal Güvenlik Kurumundan (SSK, Emekli Sandığı, BAĞ-KUR) gelir ve aylık hakkından yararlanmayan,

Sosyal Güvenlik Kurumuna prim ödemeyen,

2022 sayılı Kanunda belirtilen muhtaçlık sınırından az geliri olan ve bu durumu Valiliklerce/Kaymakamlıklarca tespit edilen kişiler 65 yaş aylığına müracaat edebilecek.

Yaşlı aylığı ilk olarak, ülke genelinde herhangi bir Ziraat Bankası şubesince ve daha sonraki ödemeler de ülke genelindeki herhangi bir PTT şubeleri vasıtasıyla gerçekleşecek.

2022 sayılı yasa gereğince ihtiyaç sahiplerine sağlanan para yardımları bir hizmet veya prim karşılığı olamayıp sosyal yardım ödemesi kapsamında veriliyor. Bu ödemeler mart, haziran, eylül, aralık olmak üzere 3’er aylık dönemler halinde hak sahiplerinin hesaplarına yatırılıyor.

BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ