Ziraat Bankası ve Halkbank Müşteri Dikkat! İki Bankadan Şoke Eden Açıklama!

Ziraat Bankası ve Halkbank Müşteri Dikkat! İki Bankadan Şoke Eden Açıklama!
Ziraat Bankası ve Halkbank, son dönemlerde basın yayın organlarında ve sosyal medya platformlarında dolaşıma sokulan zarar ettiklerine ilişkin iddiaları yalanladı. İşte merak edilenler…

Geçtiğimiz günlerde, basın yayın organlarında ve sosyal medya platformlarında dolaşıma sokulan bir iddiaya göre, Ziraat Bankası ve Halkbank’ın zarar ettiği öne sürüldü. Söz konusu iddianın ardından her iki bankadan da açıklama yapıldı ve iddianın doğru olmadığı belirtildi.

Ziraat Bankası’ndan yapılan açıklamada, son zamanlarda bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarında Ziraat Bankası’nın zarar ettiğine ilişkin ifadelerin yer aldığı anımsatıldı.

Ziraat Bankası’nın, güçlü ve sağlıklı finansal göstergelerle faaliyetlerine devam ettiği ve mali tabloların düzenli bir şekilde kamuoyuyla paylaşıldığı aktarılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Bu tablolardan da görüleceği üzere; Bankamızın faaliyetleri nedeniyle zarar etmesi söz konusu olmadığı gibi, sektör normlarına uygun seviyelerde kar eden bankalar arasında yer almaktadır. Diğer taraftan, anonim şirket statüsünde faaliyetlerine devam eden Bankamız, her ticari kuruluşun yaptığı gibi bütçesinin bir kısmını tanıtım ve reklam faaliyetlerine ayırmaktadır. Bankacılık sektörü gibi rekabetin yoğun olarak yaşandığı bir sektörde, Bankamız da diğer kamu ve özel bankaların yapmış olduğu gibi ürün ve hizmetleriyle ilgili tanıtım ve reklam faaliyetlerini sürdürmektedir."

1440x810-cmsv2-a3917437-0939-5335-b774-e54a0c6378ec-5615606.webp

HALKBANK DA AÇIKLAMA YAPTI

Öte yandan, Halkbank da konuya ilişkin açıklama yaparak "Her dönem net kar elde ettiğimiz açıkça görülmektedir" ifadelerini kullandı. Halkbank, söz konusu iddialara yönelik şu açıklamayı yaptı:

"Kamuoyu ile paylaşılan mali verilerde Bankanın her dönem net kar elde ettiği açık bir şekilde görülmektedir. Diğer taraftan; yıllardır KOBİ'lerin, esnaf ve sanatkarın lider bankası olarak faaliyetlerine devam eden Bankamız, her ticari kuruluşun yaptığı gibi bütçesinin bir kısmını tanıtım ve reklam faaliyetlerine ayırmaktadır. Bankamız, sektördeki bankalar arasında toplam TL bilanço büyüklüğünde üçüncü, toplam TL krediler büyüklüğünde ise ikinci sırada olmasına mukabil, tasarruf tedbirlerine azami dikkat etmekte olup, reklam ve tanıtım giderlerinin de içerisinde yer aldığı işletme giderlerinde sektörde 6. sırada yer almaktadır. Bankacılık sektörü gibi rekabetin yoğun olarak yaşandığı bir sektörde, diğer kamu ve özel bankaların yapmış olduğu gibi, Bankamız da ürün ve hizmetleriyle ilgili tanıtım ve reklam faaliyetlerini sürdürmektedir."