Ziraat Bankası 770 Personel Alımı! Başvuru Şartları Açıklandı!

Ziraat Bankası 770 Personel Alımı! Başvuru Şartları Açıklandı!
Ziraat Bankası, bünyesindeki açığı kapatmak amacıyla 770 personel alımı yapacağını açıklamış ve 10 Ağustos’ta da yazılı sınavı gerçekleştirmişti. Peki, sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? İşte detaylar…

Geçtiğimiz günlerde bünyesinde istihdam etmek üzere 770 personel alımı yapacağını duyuran Ziraat Bankası, başvuruları 2-19 Temmuz tarihlerinde İstanbul Üniversitesi'nin https://ziraatbankisealim.istanbul.edu.tr/ internet sitesi üzerinden aldı.

Yazılı sınav, 3 bölümden oluşurken, ilan edilen sınav merkezlerinde 10 Ağustos’ta çoktan seçmeli test şeklinde gerçekleştirildi. Tek oturumda yapılan sınavda, toplam 140 soru soruldu ve adaylara 160 dakika verildi.

ziraat-bankasi-personel-alacak.jpg

ZİRAAT BANKASI SINAV SONUÇLARI BELLİ OLDU MU?

Ziraat Bankası personel alımı sınavı sonuçlarına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmazken, sonuçlar açıklandığı zaman detaylı bilgiler haberimizde yer alacak. Sınav sonuçları İstanbul Üniversitesi’nin https://ziraatbankisealim.istanbul.edu.tr resmi internet sitesinden açıklanacak.

Bunun yanı sıra, yazılı sınav sonucuna itiraz, İstanbul Üniversitesi sınav hizmetleri internet sitesi üzerinden online olarak erişilen form doldurularak ve sayfadaki süreç takip edilerek gerçekleştirilebilecek.

BAŞVURU ŞARTLARI

Ziraat Bankası, başvuru yapacak adaylarda özel ve genel başvuru şartları arıyor. Bu kapsamda, genel başvuru şartları tüm adaylar için geçerli olurken, özel başvuru şartları ise kadrolara göre değişiklik gösterebiliyor. Buna göre, genel başvuru şartları şu şekilde:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

Kamu haklarından mahrum olmamak,

Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,

Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,

Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,

Daha önce banka tarafından yapılan sınavlara katılıp da başarısız olmamış olmak,

Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak.