Zam Geldi! Artık Düz Hesap 20 TL Oldu

Zam Geldi! Artık Düz Hesap 20 TL Oldu
Yurt çapındaki farklı şehirlerde ikamet eden vatandaşlar ağustos ayının ortalarına doğru toplu taşıma fiyat tarifelerindeki değişiklikleri merak ediyorlar.

Toplu taşımaya zam yapılacak mı, toplu taşıma fiyatlarında değişikliğe gidilecek mi, toplu taşıma zammı ne zaman hayata geçecek gibi araştırmalar geçtiğimiz aylarda olduğu gibi ağustos ayında da gerçekleştiriliyor. Bu çerçevede, ağustos ayının ilk günlerinden itibaren ülke genelindeki farklı belediyelerde toplu taşıma fiyatlarında artışa gidilmesi halinde kamuoyunu bilgilendiren duyurular yayınlanırken, yeni gelişmeler yaşandıkça da açıklamalar yapılıyor. Eğirdir'de toplu taşımaya zam yapılmasının ardından güncel fiyat tarifeleri ile ilgili araştırmalar gerçekleştiriliyor. Zamlı fiyatların hangi tarihten itibaren yürürlüğe gireceği de merak edilen konular arasında yer alıyor.

Toplu Taşıma Zammı 2024 Ağustos

Toplu taşıma fiyat tarifeleri ağustos ayında güncellenmeye devam ediyor. Bu kapsamda, Eğirdir'de 15 Ağustos'tan itibaren geçerli olmak üzere toplu taşımaya zam yapıldı. Eğirdir Belediyesi’nin ağustos ayının ikinci meclis toplantısında Mavigöl şehiriçi minibüsçüler ve motorlu taşıyıcılar kooperatifinin toplu taşımada uygulanan fiyat tarifesinin güncellemesine ilişkin talebi değerlendirildi. Söz konusu değerlendirme neticesinde toplu taşıma fiyat tarifesinde artışa gidilmesine karar verildi. Ağustos ayının ortasından itibaren abonman nakit binişler 20 TL, öğrenci bileti 15 TL, belediye personeli bileti ise 15 TL olacak. Kartlı binişler ise abonmanda 17 TL, öğrenciye 13 TL ve belediye personeline 13 TL olarak belirlendi.

toplu-tasima-3.jpg

Otobüs Biletlerine Zam Yapılacak Mı?

Eğirdir’de toplu taşıma fiyat tarifesinde artışa gidilmesi ve 15 Ağustos'tan itibaren zamlı fiyat tarifesinin geçerli olacağını belirtilmesinin ardından ülke genelindeki farklı illerde ve ilçelerde ikamet eden vatandaşlar da toplu taşıma fiyat tarifelerine dair gelişmeleri yakından takip ediyorlar. Bu durumda, önceki aylarda olduğu gibi ağustos ayında da toplu taşıma fiyat tarifelerinde değişiklikler yaşandıkça kamuoyunun bilgilendirilmesi bekleniyor. Bu durumda, belediyelerin resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden toplu taşıma fiyat tarifelerine ve değişikliklere ilişkin yapılacak açıklamalar vatandaşlar tarafından yakından takip edilecek.