Volkswagen Fabrikalarını Kapatıyor! Otomobil Dünyası Şokta!

Volkswagen Fabrikalarını Kapatıyor! Otomobil Dünyası Şokta!
Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden yaşadığı krizler nedeniyle maliyetlerini düşürmek için tarihinde ilk defa fabrika kapatacağını açıkladı. İşte detaylar…

Alman otomobil üreticisi Volkswagen, tasarruf ve maliyet azaltma tedbirleri kapsamında ilk defa Almanya'da fabrika kapatabileceği hususunda uyarı yaptı. Yönetim kurulunun yaptığı son toplantının ardından şirketten konuya ilişkin yapılan açıklamada, Volkswagen AG bünyesindeki markaların kapsamlı olarak tekrar yapılandırılmasının gerektiği ifade edildi.

Söz konusu açıklamada, sadece demografik eğilimlere dayalı tekrar yapılandırmanın firmanın rekabet gücünü artırmaya ilişkin kısa vadede gerekli yapısal düzenlemeleri sağlamak amacıyla yetersiz olduğu aktarılarak, "Halihazırda araç üretim ve parça üretim tesislerinin kapatılması, hızlı karşı önlemler alınmadığı takdirde artık göz ardı edilemez” denildi.

volkswagen.jpg

AVRUPA’DA RAKİPLERİ ARTTI

2029’a kadar işten çıkarmaların önüne geçen ve öncesinde geçerli olan iş güvencesini sona erdirdiğini paylaşan Volkswagen, bu kapsamda tüm tedbirlerin İşçi Konseyiyle değerlendirileceğini açıkladı.

Volkswagen Üst Yöneticisi (CEO) Thomas Schaefer, finansal ortamın oldukça zorlaştığını aktararak, Avrupa otomotiv pazarında yeni rakiplerinin de yer aldığını söyledi. Schaefer, "Bir iş yeri olarak Almanya, rekabet gücü açısından daha da gerilere düşüyor” ifadelerini kullandı.

Volkswagen Çalışma Konseyinden gerçekleştirilen duyuruda ise şirketin Almanya'daki büyük otomobil fabrikasıyla beraber parça üretim fabrikasını kapatmayı planladığı kaydederek, şirketin yönetim kurulunun planlarına karşı "direnileceği" bilgisi iletildi.

Volkswagen Group, 17 Avrupa ülkesinde, Amerika, Asya ve Afrika'da 10 ülkede 114 üretim tesisiyle yaklaşık 650 bin kişiye iş imkânı sunuyor. Volkswagen, Almanya'da da 300 bin kişiyi istihdam ediyor. Volkswagen Group, 2026 yılına kadar 10 milyar avroluk tasarruf ve maliyet düşürme tedbirlerinin parçası olarak çalışan maliyetlerini 2026 yılına kadar 5’te 1 oranında azaltmanın planlarını yapıyordu.