Velilere Kötü Haber! Kırtasiye Ürünlerine Yüzde 300 Zam!

Velilere Kötü Haber! Kırtasiye Ürünlerine Yüzde 300 Zam!
Okulların açılmasına sayılı günler kala öğrenciler ve veliler kırtasiye harcamalarına hız verirken, kırtasiye ürünlerine yüzde 300 zam geldiği öğrenildi. İşte ayrıntılar…

Milli Eğitim Bakanlığı, (MEB) okulların 9 Eylül Pazartesi günü açılacağını açıklamasının ardından milyonlarca öğrenci ve veli de kırtasiye harcamalarına hız verdi. Bu kapsamda, vatandaşlar uygun fiyatlı kırtasiye ürünü almanın yollarını ararken, kırtasiye fiyatlarına da yüzde 300 zam geldiği belirtildi.

NOW Haber’in haberine göre, öğrencilerin yalnızca kıyafet giderlerinin 2 bin liraya ulaştığı ve bazı kırtasiye ürünlerine de önceki yıllara göre yüzde 300 oranında zam geldiği ifade edildi.

Kırtasiye Ürünleri Cep Yakıyor! Bu Yıl Çantalar 1000 TL'ye Dolacak! - ÖZEL HABER - www.karamandauyanis.com Karaman'da Uyanış Okuyun Haberiniz Olsun

KIRTASİYE ÜRÜNLERİ ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMEK GEREKİYOR?

Öte yandan, veliler de çocukları için kırtasiye harcaması yaparken, çocuklarına en az zararı olan kırtasiye malzemesi almak istiyor. Bu kapsamda, çocuk sağlığı uzmanları, velilerin kırtasiye malzemeleri alırken nelere dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.

Kırtasiye malzemelerinde bulunan fitalat, benzen, kurşun gibi zararlı maddelerin çocukların sağlığı üzerinde ciddi olumsuz etkileri olabileceğinin altını çizen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Mine Başıbüyük, konuya ilişkin olarak şu açıklamalarda bulundu: "Bu toksik maddeler hormonal bozukluklara, kanserojen etkiye ve sinir sisteminde ciddi sorunlara yol açabilir. Özellikle kalemler, boya kalemleri, yapıştırıcılar, silgi ve kaplamalı ürünlerde, CE işareti veya EN71 güvenlik standartlarına sahip ürünleri tercih etmek, riskleri azaltır. Yine suluk ve kalem kutusu gibi plastik ürünlerde fitalat ve BisfenolA (BPA) gibi kimyasalların bulunmaması gerekir, çünkü bu maddeler de hormon bozukluklarına ve diğer sağlık sorunlarına yol açabilir.”

Kırtasiye malzemelerinin bazılarında parfüm, renkli boyalar gibi alerjik reaksiyonlara neden olabilecek maddelerin yer aldığını belirten Dr. Başıbüyük, "Çocukların cilt sağlığını korumak için hipoalerjenik ve dermatolojik olarak test edilmiş ürünler tercih edilmelidir" ifadelerini kullandı.