Üniversitenin Geliri Öğrencilere Burs Olarak Verilecek!

Üniversitenin Geliri Öğrencilere Burs Olarak Verilecek!
Yen eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla beraber öğrenciler burs desteği alacağı kurumları araştırırken, bir üniversite de elde edilen geliri öğrencilere burs olarak dağıtacağını açıkladı. İşte merak edilenler…

2024-2025 eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla beraber öğrencilerin de burs arayışı hız kazandı. Bu kapsamda, birçok il ve ilçe belediyesi, öğrencilere burs desteği sağlarken, bir burs müjdesi de Batman Belediyesi’nden geldi.

Batman Üniversitesi, Batı Raman kampüsünde yer alan 40 dönümlük fıstık arazisindeki ilk mahsuller toplandı. Üniversite, fıstık hasadının elde edilecek gelirle öğrencilere burs desteği verileceğini duyurdu.

Batman Üniversitesi İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü, üniversitenin Batı Raman kampüsünde bulunan 40 dönümlük fıstık arazisinde yaklaşık 800 adet fidan yetiştiğini açıkladı. Bu yıl mevsimine göre fıstık bahçesinin sürme, çapalama işlemlerinin yanında ağaçlarla aşılama işleminin gerçekleşmesinden sonra önümüzdeki günlerde fıstık hasadının yapılması planlanıyor.

img-4568.png

GELİRİN TÜMÜ ÖĞRENCİLERE BURS OLARAK VERİLECEK

Yaklaşık 400 adet fıstık ağacından yüksek verim alınmasının öngörüldüğü arazide, önümüzdeki senelerde aşılama işlemi gerçekleşmeyen ya da aşısı tutmayan fidanlardan da verim alınması amacıyla aşılama ve bakım çalışmalarının devam edeceği ifade edildi.

Bu sayede, fıstık arazisinde yer alan yaklaşık 800 adet ağaçtan yüksek verim elde edilmesi amaçlanıyor. Diğer taraftan, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, hasattan sağlanacak gelirin tümünün Batman Üniversitesinde eğitim gören öğrencilere öğrenim bursu olarak verileceğini belirtti.

Batman Üniversitesi’nin başlattığı bu projenin birçok üniversiteye örnek olacağı ve bu üniversitelerin de kampüste yetiştirdiği ağaçlardan elde ettikleri geliri üniversitede eğitim gören öğrencilere burs olarak vereceği düşünülüyor.