Üniversite Öğrencilerine 20 Bin TL Burs 2024! Burs Arayan Öğrencilere Müjde!

Üniversite Öğrencilerine 20 Bin TL Burs 2024! Burs Arayan Öğrencilere Müjde!
Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasına az bir zaman kala milyonlarca üniversite öğrencisi de burs almak için araştırmalar yapıyor. Bu kapsamda, Anadolu Üniversitesi de başarılı öğrencilere 20 bin TL burs vereceğini duyurdu. İşte ayrıntılar…

Geçtiğimiz yıl YÖK tarafından 11 Eylül’de açılmasına karar verilen üniversitelerin bu yıl da benzer bir tarihte açılması beklenirken, Anadolu Üniversitesi’nden burs arayan öğrencilere müjdeli bir haber geldi. Anadolu Üniversitesi’nin girişimleriyle uygulanmaya başlanan Eğitimi Destekleme Vakfı (EDEV) Anadolu Üniversitesi Başarı Bursları ile dört senedir başarılı olan öğrencilere pek çok farklı kategoride karşılıksız burs imkânı veriliyor. 2024 yılı kapsamında güncellenen yardım tutarlarıyla üniversite tarafından başarılı öğrencilerine 20 bin lira burs desteği verilecek.

Toplam altı farklı alanda Eğitimi Destekleme Vakfı Anadolu Üniversitesi Bursları kapsamında öğrencilere Anadolu Üniversitesi Rezidansı’nda eğitim-öğretim hayatı sürecince ücretsiz konaklama, dizüstü bilgisayar, ücretsiz kafeterya/yemek hizmetlerinden faydalanma ve nakdî destek gibi burs olanakları veriliyor.

para-nedir.webp

ULUSLARARASI SANAT ORGANİZASYONLARI İÇİN 20 BİN TL DESTEK

Bu fırsatların yanında özel yetenek sınavındaki başarıların temel alındığı ’Anadolu Sanata Destek’ bursları kapsamında öğrencilere başta Venedik Bienali, Berlin Filarmoni Orkestrası Konseri, Edinburgh Uluslararası Tiyatro Festivali olmak üzere pek çok uluslararası sanat organizasyonuna 20 bin liraya kadar katılım desteği de veriliyor.

Konuya ilişkin açıklama yapan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, “Başarı burslarını 4 yıl önce başlattık ve Üniversitemize ilk binde yer alan 14 öğrenci ve ilk 5 binde yer alan 104 öğrenci yerleşti. Türkiye sıralamasında derece yapan öğrencilerimize, Anadolu Rezidans’ta eğitim hayatları boyunca konaklama, dizüstü bilgisayar ve yemekhanemizden yine eğitim hayatları boyunca 3 öğün ücretsiz yararlanma imkânı sunuyoruz. Güzel Sanatlar Fakültesi, Konservatuar ve Engelliler Entegre Yüksekokullarımıza yetenek sınavı ile yerleşen öğrencilerimize de uluslararası sanat organizasyonlarına katılım için 20 bin TL’ye kadar katılım desteği sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.