Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı KGM Personel Alımı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı KGM Personel Alımı!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü’nde görevlendirilmek üzere personel alımı yapılacağını açıkladı. Peki, hangi ilde alım yapılacak, başvuru şartları neler? Işte detaylar...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Karayolları Genel Müdürlüğü, (KGM) kadrosundaki açığı kapatmak amacıyla personel alımı yapılacağını açıkladı. KGM tarafından paylaşılan ilana göre, Konya’da istihdam edilmek üzere 3 beden işçisi alınacak.

Karayolları 3’üncü Bölge Müdürlüğü tarafından yapılacak personel alımı kapsamında Konya, Karaman, Aksaray ve Afyonkarahi̇sar illerinde ikamet eden 3 beden işçi alımı gerçekleştirilecek. Beden işçilerinin ön lisans mezunu olması yeterli olacak ve başvurular 16 Kasım tarihine kadar devam edecek.

Alımların İŞKUR üzerinden gerçekleştirileceğini açıklayan KGM, başvuru sınavının ise Karayolları 3.Bölge Müdürlüğü Horozluhan Mahallesi, Ankara Caddesi No.151 42120 Selçuklu/Konya adresinde gerçekleştirileceğini duyurdu.

personel-isci-alimi.jpg

BAŞVURU ŞARTLARI

KGM, söz konusu kadrolara başvuru yapacak adaylar için başvuru şartlarını açıkladı. Buna göre, başvuru şartları şu şekilde oluştu:

Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, cinsel saldırı veya çocuğun cinsel istismarı suçlarından mahkûm olmamak şartıyla; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezası alan ya da ceza süresine bakılmaksızın zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından hüküm giyenlerden cezasını tamamlayanlar, cezası ertelenenler, koşullu salıverilenler, denetimli serbestlikten yararlananlardan eski hükümlü belgesi ile durumlarını belgelendirenler veya Terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralanan, 21/6/1927 tarihli ve 1111 sayılı Askerlik Kanunu veya 16/6/1927 tarihli ve 1076 sayılı Yedek Subaylar ve Yedek Askeri Memurlar Kanunu kapsamına giren ve askerlik hizmetini yaparken 12/4/1991 tarihli ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun 21'inci maddesinde sayılan terör olaylarının sebep ve tesiri sonucu malul sayılmayacak şekilde yaralananlardan (Değişik ibare:RG-6/8/2014-29080) sağlık raporu ve terörle mücadelede yaralandığını gösteren komutanlık yazısı ile durumlarını (Değişik ibare:RG-6/8/2014-29080) belgelendirmek.

2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye'de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk vatandaşı olmak, 18 yaşını doldurmuş olmak ve 35 yaşından gün almamış olmak.

Kamusal haklardan mahrum bulunmamak. (TCK 53/a Maddesi) 5.Askerliğini tamamlamış, muaf veya tecilli olmak. (erkek adaylar için)

01 Eylül 2024 tarihinde yapılan KPSS sınavına girmiş olmak. (Önlisans ve Lisans düzeyindeki talepler için)

Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamak.

Adayların vardiyalı çalışmaya engel durumunun olmaması gerekmektedir. (İhtiyaç duyulan unvana göre vardiyalı çalışma gereği var ise)

Adayların görevini devamlı yapmasına engel sağlık problemi bulunmaması gerekmektedir. (Sınavda başarılı olup atananlar Düz işçi unvanlı işçi pozisyonunda çalıştırılacaktır.) 10.Adayların, başvurunun son günü itibarıyla ihtiyaç duyulan unvana uygun olarak talep edilen eğitim durumu ve özel şartlara haiz olması gerekecek.