Türkiye’nin En Büyük Tekstil Şirketlerinden Biri Resmen İflas Ediyor!

Türkiye’nin En Büyük Tekstil Şirketlerinden Biri Resmen İflas Ediyor!
Gaziantep’te faaliyet yürüten Türkiye’nin en büyük tekstil şirketlerinden Arka Halı, konkordato başvurusu yaptı. 28 yıldır faaliyet yürüten şirketin iflasın eşiğinde olduğu öğrenildi. İşte detaylar…

Yaşanan ekonomik kriz nedeniyle Türkiye’nin birçok sanayi kentinde olduğu gibi Gaziantep'te de bir süredir konkordato ilan eden firmaların sayısı artmaya devam ediyor. Son olarak, Türkiye'nin en büyük tekstil şirketlerinden Arka Halı ve İplik Sanayi Anonim Şirketi de konkordato başvurusu yaptığını açıkladı. Konkordato başvurusu yapan şirketlerin günden güne artmasını yanında tekstil şirketlerinin de bu sürece dahil olması, tekstil sektöründeki durumu gözler önüne seriyor.

1996’da Gaziantep’te faaliyetlerine start veren Arka Halı, 28 yılda 20 bin metrekarelik alanda yüksek kaliteli halılar üretiyor. Arka Halı, son teknolojiyle donatılmış tesisleri ve geniş üretim ağıyla dünya genelinde 50'den fazla ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Şirket, kendi polipropilen iplik fabrikasına sahip olmasının yanı sıra, rekabetçi fiyatları ile sektörde dikkat çekiyor.

gaziantep-tekstil-firmalari-karaca-tekstil-ve-vizyoner-tekstil-iflas-tehlikesiyle-karsi-karsiya-fqdszrq6.jpg

KONKORDATO BAŞVURU SAYISI ARTABİLİR

Gaziantep 1’inci Asliye Ticaret Mahkemesi'nin 01 Şubat 2024 tarihli ara kararıyla beraber Arka Halı'ya tanınan bir senelik kesin mühlet süresi, 13 Nisan 2024 tarihi itibarıyla 6 ay uzatıldı. Konkordato projesinin değerlendirilmesi ve tasdik duruşması ise 12 Eylül’de gerçekleştirilecek.

Arka Halı'nın konkordato sürecinin, tekstil sektörünün ekonomik kriz nedeniyle içinde bulunduğu zor durumu yansıtırken, şirketlerin yapacağı konkordato müracaatlarının sayısının da artabileceği ifade ediliyor. Arka Halı, üretim ve ihracat potansiyelini muhafaza etmek için böyle bir adım attığını açıklarken, söz konusu karar, özellikle Gaziantep’teki tekstil firmalarının içinde bulunduğu zor durumu gözler önüne seriyor.