Türkiye’nin En Büyük Tekstil Devlerinden Birine Devlet El Koydu! Yargıtay Resmen Açıkladı!

Türkiye’nin En Büyük Tekstil Devlerinden Birine Devlet El Koydu! Yargıtay Resmen Açıkladı!
Yargıtay, dünya çapında toplam 690 mağazası bulunan Aydınlı Grup’a ait 12 şirketin hazineye devredilmesine karar verdi. İşte konuya ilişkin merak edilen her şey…

2022’de hayatını kaybeden Mustafa Şevki Kavurmacı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) eski Başkanı Kadir Topbaş'ın da damadı olan Ömer Faruk Kavurmacı’ya yönelik terör örgütü üyeliğinden verilen cezalarla ailenin yönettiği Aydınlı Grup bünyesindeki 12 firmaya yönelik flaş karar Yargıtay 3’üncü Ceza Dairesi’nden geldi.

Sabah gazetesinin haberine göre; Yargıtay, Aydınlı Grup'taki 12 firmanın bütün olarak müsaderesinin kanuni bakımından mümkün ve gerekli olduğunu belirterek tüm şirketlerin hazineye devredilmesine karar verdi.

Şirketin silahlı terör örgütünün yurt içinde ve yurt dışında en büyük finans kaynaklarından biri durumuna geldiği, örgütün hedef ve faaliyetleri kapsamında hareket ettiği, bu yönde odak haline geldiği, terör örgütlerinin sürekliliğini sağlamaya ilişkin ekonomik destek çabalarının olduğu ve örgütün kontrolüne girdiğinin anlaşıldığı da ifade edildi.

turkiyenin-en-buyuk-tekstil-devlerinden-birine-devlet-el-koydu-yargitay-resmen-acikladi.webp

YAKLAŞIK 2.5 MİLYON ADET BANK ASYA HİSSESİ

İstinaf mahkemesinin cezalara onay vermesinden sonra temyiz edilen dosya Yargıtay 3’üncü Ceza Dairesi'ne iletildi. Firmalarda örgüte yönelik gerçekleştirilen yardımların nakdi, ayni, doğrudan ve dolaylı bağışlar olmak üzere sınıflandırıldığı, söz konusu yardım ve bağışların "bağış, burs, zekat, hayır, kurban" gibi açıklamalarla yapıldığı, işlemlerin çeşitli metotlarla gerçekleştirildiği, bu metotların firmanın ortaklar hesabının kullanılması, firmada çalışanların kullanılması, firmanın mal ve hizmet elde ettiği firmalardan ya da üçüncü kişilerden toplandığı aktarılarak bağış ve yardımların Bank Asya'da açılan bir hesaba yönlendirildiği kaydedildi.

Yaklaşık 2.5 milyon adet Bank Asya hissesi olan Aydınlı Hazır Giyim San. ve Tic. A.Ş'nin A grubu hisse senetlerinin, imtiyazlı hisse senetleri olduğu, Mustafa Şevki Kavurmacı'nın 1997-2009 senelerinde Bank Asya'da yönetim ve denetleme kurulu üyeliği görevini yürüttüğü ve Bank Asya'da hesap açan ilk kişilerden olup hesap numarasının 7 olduğu öğrenildi.