Türkiye’nin En Büyük İnşaat Şirketlerinden Biri Resmen İflas Etti!

Türkiye’nin En Büyük İnşaat Şirketlerinden Biri Resmen İflas Etti!
Tüm dünyayı etkisi altına alan ekonomik krizin en çok etkilediği ülkelerden biri Türkiye olurken, Türk şirketleri de iflas etmeye devam ediyor. Bu kapsamda, EKŞ Ekşioğlu Holding AŞ de iflas eden şirketler arasında yer aldı. İşte ayrıntılar…

Tüm dünyada yaşanan ancak özellikle Türkiye ve Venezuela gibi ülkeleri derinden sarsan ekonomik kriz nedeniyle Türkiye’de döviz ve enflasyon rekor seviyelere yükselirken, TL ise değer kaybına devam ediyor. Yaşanan ekonomik kriz nedeniyle birçok ülkede şirketler iflas ederken, Türkiye’den de peş peşe iflas haberleri geliyor.

Bu kapsamda, Türkiye’nin en büyük inşaat şirketlerinden 50 yıllık EKŞ EKŞİOĞLU HOLDİNG AŞ de ekonomik krize yenik düştü ve iflas etti. Ahmet Uğur Gürpınar’ın EKŞ Ekşioğlu Holding AŞ’ye ilişkin açtığı davanın duyurusu, İstanbul Anadolu 3. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından yapıldı.

Mahkemenin yaptığı duyuruda, EKŞ EKŞİOĞLU HOLDİNG AŞ'nin iflas talebine ilişkin itirazların ve davaya müdahil olmak isteyenlerin, ilanın yayımlandığı tarih itibarıyla 2 hafta içinde İcra ve İflas Kanunu'nun (İİK) 179/a maddesi gereğince müracaat etmeleri talep edildi.

insaat-malzemesi-sanayi-uretimi.jpg

LÜKS KONUT VE VİLLA İNŞA ETMİŞTİ

İtiraz edenlerin iflasın açılmasını gerektiren bir durumun olmadığını ifade ederek davanın reddini talep edebileceğini aktaran mahkeme, itirazcıların ayrıca, H.M.K 316 ve devamı maddelerine göre maddi delilleri de iletmeleri gerektiğini kaydetti.

6 Kasım günü saat 15:05'te gerçekleşecek duruşma kapsamında ilgili kişilerin de bizzat duruşmaya katılabilecekleri veya vekil atayabilecekleri öğrenildi. Bunun yanı sıra, delillerin derhal mahkemeye ibraz edilmesi gerektiğine de mahkemece vurgulandı.

Son dönemlerde iflası talep edilen ve özellikle lüks konut ve villa inşaatlarıyla dikkat çeken EKŞ EKŞİOĞLU HOLDİNG AŞ, Alanya’da bir dizi projeyi hayata geçirdi.