Türkiye’de Yeni Bir Banka Daha Kuruldu! BDDK Faaliyet İzni Verdi!

Türkiye’de Yeni Bir Banka Daha Kuruldu! BDDK Faaliyet İzni Verdi!
QNB Finansbank çatısı altında faaliyetlerine devam eden Enpara, BDDK’dan faaliyet izni aldı. Buna göre Enpara, QNB Finansbank’tan ayrılarak faaliyetlerine tek başına devam edecek. İşte ayrıntılar…

3 Ağustos 2023 tarihinde kuruluş izni verilen ve QNB Finansbank çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Enpara, Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu’ndan (BDDK) faaliyet onayı aldı. Bu kapsamda Enpara, QNB Finansbank’tan ayrılarak bağımsız bir banka olarak faaliyetlerine devam edecek.

enpara-banka.jpg

BDDK’DAN AÇIKLAMA GELDİ

Konuya ilişkin karar, dün Resmî Gazete’de yayımlanırken, BDDK kararında ise şu ifadelere yer verildi:

“5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nun 10. maddesi ile Bankaların İzne Tabi İşlemleri ile Dolaylı Pay Sahipliği’ne ilişkin yönetmeliğin 7. maddesi kapsamında yapılan değerlendirme neticesinde, Kurulun 03,08 2023 tarih ve 10640 sayılı kararı ile kuruluş izni verilen Enpara Bank AŞ’ye faaliyet izni verilmesine karar verilmiştir.”

Uzmanlara göre, Enpara’nın QNB Finansbank’tan bağımsız bir banka olarak faaliyet göstermesi, bankacılık sektöründe yeni bir döneme girildiğini gösteriyor. Enpara’nın QNB Finansbank çatısı altında faaliyetlerine devam ederken, kendi tüzel kişiliğiyle hareket etmesi, finansal teknoloji sektöründe büyük bir gelişme olarak yorumlanıyor.