Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom’dan 15 Gün İçinde Para İadesi! İade İşlemleri Başladı!

Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom’dan 15 Gün İçinde Para İadesi! İade İşlemleri Başladı!
Türkiye’nin en büyük 3 operatörü Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom, taahhüt süreleri biten vatandaşların başka bir operatörlere geçiş yaparken para iadesi yapılacağını açıkladı. Peki, başvurular nasıl yapılacak? İşte merak edilenler…

Son dönemlerde artan telefon faturaları ve paket fiyatları nedeniyle vatandaşlar, abonesi oldukları operatörler yerine başka bir operatöre geçiş yapabiliyor. Bu geçişle beraber, başka bir operatörünü yeni müşterisi olan ve hat taşıyan vatandaşlar da daha uygun fiyatlarla konuşma, mesajlaşma ve mobil ve sabit internet hizmetlerinden faydalanabiliyor. Taahhüt süreleri bitenler, diğer operatörlere geçiş yapıyor ve bu süreçte para iadesi operatörlerden para iadesi alabiliyor.

Bu kapsamda; Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom da bu işlemleri yapan kullanıcılara para iadesi yapıyor. Peki, para iadesi almak için ne yapmak gerekiyor? İşte cevabı…

71586.jpg

TURKCELL

Turkcell, kullanıcıların iptal edilen hatlarındaki kalan bakiyeleri iade almak için 24 ay içinde müracaat edilebileceğini duyurdu. Müracaatlar, Alacak Sorgulama/TL İade Talep linkinden yapılabilecek ve talebin ardından iki hafta içinde iade işlemi yapılacak. Bunun yanı sıra, yıllık telsiz kullanım ücreti ödemeleri, bakiye üzerinden tahsil edilecek.

VODAFONE

Vodafone, faturasız kullanıcıların iptal tarihi itibarıyla 2 yıl içinde kalan bakiyelerini iade alabileceklerini açıkladı. İade talebinin yapılası halinde, geri ödeme 2 hafta içinde gerçekleştirilecek. İade talebinde bulunmayan kullanıcıların, yeniden Vodafone hattı kullanması durumunda bakiyeler otomatik olarak hesaba aktarılacak. Kalan TL bakiyesini sorgulamak amacıyla Borç Alacak sayfasını ziyaret etmek yeterli olacak.

TÜRK TELEKOM

Aynı şekilde, PTT Cell ve Türk Telekom kullanıcıları da, başka bir operatöre geçiş yaptıklarında kalan tutar için müracaat ederek para iadesi alabilecek. Hattında ne kadar bakiye olduğuna yönelik bilgi sahibi vatandaşlar, sorgulama yaparak bu bilgiye erişebilecek. Örneğin, 283 lira yüklemesi olan bir kullanıcı, bu tutarı kesintisiz bir şekilde iade alabilecek. Fakat bunun için kullanıcıların müracaat etmesi gerekecek.