Toplu Taşımaya Yüzde 75 İndirim! 5 TL’ye Düştü!

Toplu Taşımaya Yüzde 75 İndirim! 5 TL’ye Düştü!
Birçok ilde toplu taşıma ücretlerine peş peşe zam yapılırken, Bursa’dan ise yüzde 75 indirim müjdesi geldi. Buna göre, toplu taşıma ücretleri yüzde 75 indirimle 5 liraya düştü. İşte ayrıntılar…

Türkiye’de son yıllarda derinleşen ekonomik kriz nedeniyle dolar kuru ve enflasyondaki artışla beraber TL’nin değer kaybı da sürüyor. Bu nedenle, başta gıda fiyatları olmak üzere hemen her kalemde peş peşe zamlar geliyor.

Zamlardan akaryakıt fiyatlarının da nasibini alması nedeniyle fiyatlar her geçen gün artmaya devam ediyor. Bu nedenle; İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere birçok ilde toplu ulaşım fiyatlarına zam yapılıyor. Hemen her ilde toplu ulaşım fiyatlarına zam gelirken, Bursa da ise toplu ulaşıma dev bir indirim yapıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşıma yüzde 75 indirim yapıldığını duyurdu. Konuya ilişkin yapılan açıklamada, öğrencilerin toplu taşıma araçlarını yüzde 75 indirimle kullanabileceği paylaşıldı. Bu indirimle beraber, öğrenciler için toplu taşıma ücretlerinin ne kadar olacağı merak konusu oldu.

img-3574.jpeg

ÖĞRENCİ BİLETİ 5 LİRA OLDU

Bursa'da ikamet eden öğrencileri sevindirecek bu gelişme sayesinde öğrenciler, toplu ulaşım araçlarını yüzde 75 indirimli kullanacak. Bu kapsamda, en ucuz öğrenci bileti söz konusu indirimle beraber Bursa’da satışa sunulacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım şirketi olan BURULAŞ, 30 büyükşehir belediyesi arasında en ucuz öğrenci biletinin Bursa'da olduğunu açıkladı. Konuya yönelik yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Öğrencilerimize ve eğitime destek olmak amacıyla, tam bilet fiyatından yüzde 85 indirim yapılarak öğrenci bilet fiyatı 5 lira olarak güncellenmiştir.”