Toplu Taşımada Sistem Sil Baştan Değişiyor! Teklif TBMM’ye Geldi!

Toplu Taşımada Sistem Sil Baştan Değişiyor! Teklif TBMM’ye Geldi!
TBMM Dilekçe Komisyonu’na gelen dilekçeye göre, vatandaşlar toplu taşımada yolcunun ağırlığına göre ücret alınmasını talep etti. İşte konuya ilişkin merak edilenler…

TBMM Dilekçe Komisyonu’na birçok konuya yönelik vatandaşlardan dilekçeler gelirken, gelen dilekçelerden birisiherkesi resmen hayretler içerisinde bıraktı. Gelen dilekçeye göre, vatandaşlar toplu taşımada ağırlığa göre ücret alınmasını talep etti.

İnsanların TBMM’ye ilettiği dilek ve şikayetleri inceleyen TBMM Dilekçe Komisyonu’na, 15 Mayıs 2023 tarihinden bugüne kadar 10 bin 660 başvuru gerçekleştirildi. Dilekçe Komisyonu Başkanlık Divanı, 23 toplantıda önceki dönemlerden devrolanlarla beraber 18 bin 215 müracaatın sonucunu karara bağladı. Mevzuata uygun olmayan veyatekrar eden müracaatlar işlemden kaldırılırken, bazı dilekçelerin ise incelemesi sürüyor.

Dilekçe gönderenlerin yüzde 86'si elektronik posta, yüzde 6'sı posta, geri kalanı ise elden, faks, milletvekilleri ve kurumlar vasıtasıyla TBMM Dilekçe Komisyonu’na müracaat etti.Komisyona son zamanlarda iletilen talepler arasında ilginç dilekçeler de dikkatlerden kaçmadı.

img-3371.jpeg

TOPLU TAŞIMADA AĞIRLIĞA GÖRE ÜCRET ALINSIN TEKLİFİ

Bir kişi, belediyelerin yüksek borçları nedeniyle borçlanmalarına sınır getirilmesini ve borçlarını ödeyemeyen belediyelerin yeniden borçlanmalarının engellenmesini istedi. Komisyona yapılan müracaatlar arasında, açık alanda sigara içilmesinin engellenmesi ve sigara içilebilen özel bölgelerbelirlenmesinin talep edilmesi de dikkat çekti.

Bunun yanı sıra, bedelli askerlik ücretinin asgari ücrete göre belirlenmesi ya da zorunlu askerlik hizmetinin sonlandırılmasıyla beraber otomobil, telefon ve TV’lerdenÖTV alınmaması gibi talepler de komisyona iletildi.

Bir vatandaş, Türkiye genelinde içecekler için cam şişe kullanılmasının engellenmesini talep ederken, başka biri detoplu ulaşım ücretlerinin yolcuların ağırlığına göre belirlenmesini istedi.