Toplu Taşıma Saat 14.00’e Kadar Ücretiz Oldu!

Toplu Taşıma Saat 14.00’e Kadar Ücretiz Oldu!
Milli Eğitim Bakanlığı, okulların 9 Eylül Pazartesi günü açılacağını açıklamasının ardından toplu taşıma araçlarının ücretsiz olup olmayacağı merak konusu oldu. Bu kapsamda, toplu taşımanın 9 Eylül’de saat 14.00’e kadar ücretsiz olacağı öğrenildi.

Okulların 9 Eylül Pazartesi günü açılacağını duyuran Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) duyurusunun ardından öğrencilerde ve velilerde de okul telaşı başladı. Bunun yanı sıra, özellikle İstanbul’da ikamet eden milyonlarca vatandaş, 9 Eylül’de toplu ulaşım araçlarının ücretsiz olup olmayacağını araştırıyor.

2024/2025 eğitim-öğretim döneminin 9 Eylül’de başlamasıyla beraber, milyonlarca öğrenci de 9 Eylül Pazartesi günü ders başı yapacak. Okulların açılması Türkiye genelinde trafiğe de olumsuz etki edecek.

Trafiğe etkisi yüzünden 9 Eylül Pazartesi günü toplu taşımanın ücretsiz olup olmayacağına yönelik artan sorulara Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nden (UKOME) cevap geldi.

2024-2025 eğitim öğretim yılının başlayacağı 9 Eylül Pazartesi günü UKOME toplantısında alınan kararla toplu ulaşım araçlarının 06.00-14.00 arasında ücretsiz olacağı açıklandı.

toplu-tasima-guclendirilmesi-ve-ozendirilmesi-1604055831.jpg

EMEKLİYE TOPLU TAŞIMA VE FATURA ÜCRETSİZ

Öte yandan, Karabük Belediyesi de emeklilere yönelik yeni bir çalışma başlatarak kentteki tüm emeklilere toplu taşımanın ve su faturasının ücretsiz olduğunu duyurdu.

Konuya ilişkin açıklama yapan Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, “Emeklilerimizin yaşam kalitesini artırmak ve onlara destek olmak bizim öncelikli görevimiz. Bu karar, onların yaşamlarını kolaylaştırmak adına önemli bir adım” ifadelerini kullandı.

Bu kapsamda, toplu taşıma ve su faturasından ücretsiz faydalanmak için gerekli belgeler şu şekilde:

Ücretsiz Toplu Taşıma İçin Gerekli Belgeler:
– 1 Adet Fotoğraf,
– Emeklilik Belgesi,
– İkametgah Belgesi
– Başvuru Formu (Balık Pazarı Kart Dolum Merkezi veya Sosyal Yaşam Merkezlerimizden Alınacak)

Ücretisz Su Faturası Hizmeti İçin Gerekli Belgeler:
– Başvuru Dilekçesi
– SGK’dan Alınan Emeklilik Belgesi (e-Devletten de Alınabilir)
– Kimlik Fotokopisi