TOKİ’den Yeni Sosyal Konut Projesi!

TOKİ’den Yeni Sosyal Konut Projesi!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın TOKİ vasıtasıyla önceki dönemlerde yaptığı sosyal konut projesinin benzeri bir projenin bu yıl sonunda da uygulamaya konulacağı iddia edildi. İşte detaylar…

Geçtiğimiz yıllarda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yönetiminde TOKİ tarafından Türkiye genelinde yürütülen sosyal konut projeleri özellikle ev sahibi olma hayali kuran dar gelirli vatandaşlar tarafından ilgi görmüş ve pek çok aileye kira öder gibi konut sahibi olma imkânı verilmişti.

Busabah gazetesinin haberine göre, TOKİ’nin 2024 yılı sonunda yine benzer bir sosyal konut projesiyle dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapacağı öğrenildi. Bu kapsamda, yeniden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olan Murat Kurum’un TOKİ projelerinde tekrar görev almasıyla beraber bu projelerin hızlı bir şekilde uygulanacağı öne sürüldü.

0x0-1666076941609.webp

DAR GELİRLİLERE UYGUN FİYATLI KONUT FIRSATI

Söz konusu projenin ayrıntıları şu an için kesinleşmese de, yine Türkiye genelinde geçerli olacağı belirtildi. Sosyal konut projesi doğrultusunda, özellikle konut kredisi faiz oranlarındaki artış ve uygun fiyatlı konut bulmanın zorlaşması sebebiyle, dar gelirli haneleri uygun fiyatlı konut satın alma fırsatı sunulacak.

Yıl sonunda start verilmesi planlanan yeni sosyal konut projesi, artan konut kredisi faiz oranları ve yüksek konut fiyatları karşısında dar gelirlilere ekonomik ve erişilebilir konut satın alma imkânı sunmayı hedefliyor. Projenin detayları ve müracaat süreçlerine ilişkin detaylı bilgiler ise TOKİ’nin resmi internet sitesinde paylaşılacak.