Tarım Bakanlığı’ndan Çiftçilere 1.098 TL Yeni Destekleme Ödemesi!

Tarım Bakanlığı’ndan Çiftçilere 1.098 TL Yeni Destekleme Ödemesi!
Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Bolulu çiftçilere 1.098 TL’ye kadar destek ödemesi yapacak. Peki, kimler ne kadar alacak? İşte detaylar…

Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı faaliyetlerine devam eden Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, bu yıl kapsamında gerçekleştirilecek bitkisel üretim desteklerini kamuoyuyla paylaştı. Söz konusu para yardımı, üreticilere daha çok ekonomik katkı sunarak tarımsal üretimde sürdürülebilirliği artırmayı amaçlıyor.

Bu kapsamda, Bolulu üreticilere buğday ve arpa üretimi için dekar başına 634 TL para yardımı yapılacak. Bu ödeme, bölgedeki üreticilerin üretim maliyetlerine katkı sunmaya ve daha verimli çalışmalarına imkân veriyor. Dane, mısır, kuru fasulye, mercimek, nohut, pamuk, ayçiçeği, soya, kanola ve aspir gibi diğer ürünler için de çiftçilere ödenecek para yardımının tutarları artırıldı.

islenmeyen-tarim-arazisine-kira-cozumu-kzz6.webp

EN YÜKSEK ÖDEMESİ PAMUK ÜRETİCİLERİ ALACAK

Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce konuya ilişkin yapılan açıklamada, buğday ve arpanın yanında, dane mısır için 488 TL, kuru fasulye için 732 TL ve hem mercimek hem de nohut için dekar başına 488 TL destekleme ödemesi çiftçilerin hesaplarına aktarılacak. Ayçiçeği, soya ve kanola için çiftçilere dekar başına 732 TL para yardımı yapılacak.

Bunun yanı sıra pamuk üreticileri de 1.098 TL destekleme ödemesi alacak. Böylece, pamuk üreticileri en yüksek para yardımı alan üreticiler olacak.