Tapusu Olan Çiftçilere Aylık Para Yardımı Geliyor!

Tapusu Olan Çiftçilere Aylık Para Yardımı Geliyor!
Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan çiftçilere müjdeli bir haber geldi. Buna göre, tapusu olan çiftçilere her ay ödeme yapacağı açıklandı. İşte konuya ilişkin merak edilen her şey…

Tarım ve Orman Bakanlığı, 2 seneden fazla bir zamandır ekilmeyen tarlaların, dijital kiralama sistemi vasıtasıyla kiraya verileceğini ve kira gelirinin de doğrudan tapu sahibi mirasçılara verileceğini açıkladı. Bu kapsamda, tarlasının tapusu bulunan arsa sahipleri, bakanlık vasıtasıyla her ay düzenli olarak kira yardımı alacak.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, miras vasıtasıyla kazanılıp 2 seneden fazla bir zamandır ekilmeyen tarlaların, dijital kiralama sistemi aracılığıyla kiralanacağını söyledi. Atıl durumda olan ve kullanılmayan tarlalar için yeni düzenleme kapsamında dijital kiralama vasıtasıyla kiralama işlemi gerçekleştirilecek. Söz konusu işlemden sağlanan gelir ise doğrudan arazi sahiplerinin banka hesaplarına yatırılacak.

unnamed.png

TAPU SAHİPLERİNE AYLIK KİRA GELİRİ

Kiralama doğrultusunda, en yakın yerleşim bölgelerinden başlanarak tarlalar, bağlar ve bahçeler belirlenecek ve yeni düzenlemeyle beraber ülkenin tarım kaynakları daha aktif bir şekilde kullanılmasına imkân verilecek.

Öte yandan, bakanlığı üreticilere sağladığı tarımsal destek ödemelerinin nasıl sorgulanacağı merak ediliyor. Üreticiler, söz konusu para yardımını e-Devlet sisteminden sorgulayabiliyor. e-Devlet, çiftçilere kolay ve hızlı biçimde destekleme bilgilerine ulaşma olanağı sağlıyor. Tarımsal destek ödemeleri, üreticilerin T.C. kimlik numaralarına göre hesaplarına yatırılıyor ve bu şekilde, ödeme sürecinin şeffaf ve düzenli bir olmasının önü açılıyor.

Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı olan üreticiler e-Devlet’ten T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle çiftçi destek ödemesi sorgulaması yapabiliyor. Sorgulama yapmak için e-Devlet sisteminden Çiftçi Kayıt Sistemi ekranına giriş yapmak gerekiyor. Ödeme sorgulamalarını gerçekleştirecek üreticilerin e-Devlet şifresini temin etmesi gerekiyor.