Tapu Sahiplerine Bakanlıktan Aylık Para Yardımı!

Tapu Sahiplerine Bakanlıktan Aylık Para Yardımı!
Tarım ve Orman Bakanlığı, tarım arazilerinin daha verimli kullanılması için bu arazileri kiraya verecek ve kira gelirini de arazi sahiplerine aktaracak. İşte merak edilenler…

Tarım ve Orman Bakanlığı Türkiye'de arazilerin boş kalmaması amacıyla yeni bir düzenlemeye imza attı. 2 sene ekilmemiş tarım arazileri kiraya verilecek, tarımsal üretim için sezonluk olarak kiralanabilecek ve arsa maliklerine de düzenli olarak kira geliri ödenecek.

Bu doğrultuda, tarımsal üretimin arttırılması ve ekonomiye de ek getiri imkânı hedefleniyor. Kiralanacak bölgelerin de tarımsal amaçlarla kullanılmasının ve arazi vasfının sağlanması şartı aranacak.

Bakanlık, ekimi gerçekleşmemiş tarım arazilerinin daha verimli kullanılması amacıyla kira sistemine geçiyor. Böylece, tarla tapusu olan maliklerin düzenli gelir elde etmesi hedeflenirken, iki sene süresince kullanılmayan tarım arazileri de sezonluk kiraya verilebilecek.

thumbs-b-c-4110c4062ef5913d0abd93c4f8344bef.jpg

ÖNCELİK BÖLGEDEKİ HALKA VERİLECEK

Söz konusu uygulamayla tarımsal üretimin arttırılması ve arazi sahiplerine de mali bakımdan ek gelir sağlanması hedefleniyor. Kiralanacak arazilerin tarım amaçlı kullanılmasının zorunlu tutulacağı ve kiralama sürecinin belirli kurallara bağlı olduğu belirtildi. Bu sayede, arazi sahipleri yeni düzenlemeyle beraber düzenli gelir elde edebilecek.

Yeni düzenleme kapsamında mülkiyeti gerçek veya tüzel kişilere ait olan ve iki sene süresince kullanılmayan tarım arazilerinin sezonluk olarak kiraya verilebileceği paylaşıldı. Kiralama süreci çerçevesinde arazilerin tarımsal üretimde kullanılması ve arazi vasfının sağlanması şartı aranacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı il ve ilçe müdürlüklerince oluşturulacak arazi tespit komisyonları, uydu görüntüleri, Coğrafi Bilgi Sistemleri ve yerinde kontrollerle işlenmeyen araziler belirlenecek. Tespit edilen araziler, öncelikle bölgede ikamet edenlere, sivil toplum kuruluşlarına ve meslek odalarına kiralanacak. Kiralama konusunda müracaatların birden fazla olması halinde de en yüksek teklifi veren kişi/kurum araziyi kiralayabilecek.