Taksi Ücretlerine Yüzde 40 Zam! Yarından İtibaren Geçerli Olacak!

Taksi Ücretlerine Yüzde 40 Zam! Yarından İtibaren Geçerli Olacak!
Ankara'da taksi ücretlerine 30 Ağustos tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yüzde 40 zam yapıldı. Peki, zamlı taksi ücretleri ne kadar oldu? İşte konuya ilişkin merak edilen her şey…

Ankara’da taksi ücretlerine yaklaşık 8 ay aradan sonra zam geldi. Yeni zam tarifesi taksicilere mesajla iletildi. Yeni tarifeye göre, taksi açılış ücreti 35 lira, kilometre ücreti 25 lira, bindi-indi ücreti 100 lira ve 1 saatlik bekleme ücreti 150 liraya yükseldi.

taksijpg-jz5sqe5dluiscrcrigs-kq.jpg

YÜZDE 40 ZAM GELDİ

Gelen zamların ardından, taksi açılış ücretine yüzde 40, kilometre ücretine yüzde 25, bindi, indi ücretine yüzde 33,3 zam yapılmış oldu.

Ankara'da taksimetre ücretlerine en son 19 Ocak tarihinde yüzde 30 zam yapılmış, taksi açılış ücreti 25 lira, kilometre ücreti 20 lira ve bindi-indi ücreti 75 lira olarak belirlenmişti. Aradan geçen yaklaşık 8 ayın ardından taksi ücretlerine bir yeni zam daha yapıldı.

En İyi 40 Zonguldak Taksi | Armut

İSTANBUL’DA 2 BİN 500 YENİ TAKSİ GELİYOR

Öte yandan, İstanbul'da yaşanan taksi probleminin çözüme kavuşturulması amacıyla Uygulama Tabanlı Taksi Taşımacılığı Sistemi ile 2 bin 500 yeni taksi devreye girdi. UKOME toplantısı, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Akgün başkanlığında, Çırpıcı Sosyal Tesislerinde yapıldı.

Toplantıda, "Taksi Taşımacılığının Düzenlenmesi Teklifi" masaya yatırıldı. Uygulama tabanlı 2 bin 500 yeni taksinin istendiği teklifte, araçların sadece Elektronik Ulaşım ve Yönetim Lisansı almış uygulamalar üzerinden çalışması ve yoldan yolcu alamayan taksi sistemi olması talep edildi.

Diğer temsilcilerin de konuşmasının ardından gerçekleşen oylamada, 2 bin 500 uygulama tabanlı yeni taksi taşımacılığı teklifi oy birliğiyle kabul edildi.