SSK, Bağ-Kur, 4A, 4B, 4C’li Emeklilere Su ve Toplu Ulaşım Tamamen Ücretsiz Oldu!

SSK, Bağ-Kur, 4A, 4B, 4C’li Emeklilere Su ve Toplu Ulaşım Tamamen Ücretsiz Oldu!
En düşük emekli maaşının 12 bin 500 TL’ye yükselmesinin ardından emekliye bir müjde de Karabük Belediyesi’nden geldi. Karabük Belediyesi, emeklilere su ve toplu ulaşımın tamamen ücretsiz olduğunu açıkladı. İşte detaylar…

Geçtiğimiz ay açıklanan 6 aylık enflasyon oranlarının ardından emekli maaşına yüzde 24,73 oranında zam gelmiş ve en düşük emekli maaşı 10 bin TL’den 12 bin 473 TL’ye yükselmişti. Fakat, bu maaş zammının kök maaşlara yansımayacağı açıklanmış ve bu nedenle milyonlarca emeklinin maaşı 10 bin TL’de kalmıştı.

Bunun üzerine hükümetten yeni bir adım geldi ve en düşük emekli maaşı tüm emekliler için 12 bin 500 TL oldu. Emekli maaşına gelen zamma rağmen yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı nedeniyle birçok emekli geçinmekte zorlanırken, bazı il ve ilçe belediyeleri de emeklilere yönelik çeşitli destekler sağlamaya başladı.

Bu kapsamda, bazı belediyeler emeklilere başta sağlık ve gıda harcamaları olmak üzere birçok alanda indirim sağlarken, bazı belediyeler de 5 bin liraya kadar alışveriş desteği vermeye başladı. Emeklilere destek paket açıklayan belediyelerden biri de Karabük Belediyesi oldu.

Karabük Belediyesi, emeklilere su faturası ve toplu ulaşımın tamamen ücretsiz olduğunu duyurdu. Söz konusu karar, Karabük Belediyesi’nin resmi internet sitesinde paylaşılan bir yazıyla açıklanırken, ücretsiz su ve toplu ulaşımdan faydalanmak için gerekli olan belgeler ve başvuru yerleri de belli oldu.

thumbs-b-c-5153264c790bb2ad8dd49a63fb21581f.jpg

BAŞVURULAR NEREYE YAPILACAK VE BAŞVURU BELGELERİ NELER?

ÜCRETSİZ TOPLU TAŞIMA HİZMETİ

Emeklilerin toplu taşımadan ücretsiz olarak yararlanabilmesi için aşağıdaki gerekli belgeler ile Balık Pazarı Kart Dolum Merkezi veya Sosyal Yaşam Merkezlerimizden Ücretsiz Toplu Taşıma Kartı almaları gerekecek.

Gerekli Belgeler:
– 1 Adet Fotoğraf,
– Emeklilik Belgesi,
– İkametgah Belgesi
– Başvuru Formu (Balık Pazarı Kart Dolum Merkezi veya Sosyal Yaşam Merkezlerimizden Alınacak)

ÜCRETSİZ SU HİZMETİ

Emeklilerin ücretsiz su hizmetinden ücretsiz olarak yararlanabilmesi için aşağıdaki gerekli belgeler ile Merkez Belediye Binası Zemin Kat Vezne, PTT yanı Kütüphane ve Kültür Merkezi Zemin Kat Vezne veya Sosyal Yaşam Merkezlerimize başvuruda bulunmaları gerekecek.

Gerekli Belgeler:
– Başvuru Dilekçesi
– SGK’dan Alınan Emeklilik Belgesi (e-Devletten de Alınabilir)
– Kimlik Fotokopisi