SSK, Bağ-Kur, 4A, 4B, 4C’li Emekliler Artık Para Ödemeyecek! Tamamen Ücretsiz Oldu!

SSK, Bağ-Kur, 4A, 4B, 4C’li Emekliler Artık Para Ödemeyecek! Tamamen Ücretsiz Oldu!
Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan emeklilere müjdeli bir haber geldi. Buna göre, emeklilere bazı sağlık hizmetleri tamamen ücretsiz oldu. İşte ücretsiz olan hizmetler…

En düşük 12 bin 500 TL emekli maaşı alan ancak yüksek enflasyon nedeniyle geçinmekte zorlanan emeklilere çeşitli kurum ve kuruluşlardan peş peşe destek müjdesi geliyor. Bu kapsamda, bazı belediyeler emeklilere ücretsiz toplu ulaşım ve su faturası müjdesi verirken, bazı kurumlar da emeklilere 5 bin TL’ye kadar nakdi destek sağlıyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) da emeklilere çeşitli destekler sağlayarak yüzleri güldüren kurumlar arasında yer aldı. Buna göre SGK, emeklilerin anlaşmalı kaplıcalardan ücretsiz faydalanabileceğini açıkladı.

SGK tarafından duyurulan ve sadece anlaşmalı kaplıcalarda geçerli olacak ücretsiz hizmet imkânından faydalanacak emekliler, yanında bir kişiyi de götürebilecek ve bu kişi de kaplıca hizmetinden ücretsiz faydalanacak. Oluşan tüm masraflar ise Sağlık Bakanlığınca karşılanacak.

Kaplıca hizmetinden ücretsiz yararlanmak için talep edilen sağlık kurulu raporu, fiziksel tıp ve rehabilitasyon veya tıbbi ekoloji ve hidroklimatoloji alanlarında uzman sağlık kurullarınca verilecek. Söz konusu raporun, hastalığın tanısı, tahmini tedavi süresi ve seans sayıları gibi bilgileri içermesi ve müracaat esnasında 6 aydan eski olmaması gerekecek.

arti-para-nedir-taksitli-arti-para-nasil-kullanilir-001.jpg

EMEKLİLER 5 GÜN İÇİNDE BAŞVURABİLECEK

Ücretsiz kaplıca hizmeti, emeklilerin ve bir yakınlarının ülke genelindeki belirli kaplıca tesislerinde ücretsiz olarak tedavi olabilmesine imkân veriyor. Bunun yanı sıra, SGK, ücretsiz kaplıca hizmetinin her kaplıcada geçerli olmayacağını ve sadece Sağlık Bakanlığı'ndan işletme izni almış tesislerde geçerli olacağını duyurdu. Bakanlığın izin vermediği tesislerdeki kaplıca tedavisi ise emekliler karşılamak zorunda kalacak.

Emekliler, sağlık kurulu raporunu aldıktan sonra, 5 iş günü içinde kaplıca tesisine başvuru yapması gerekecek. Bu sürede müracaat edilmemesi halinde, yol giderleri ve gündelikler için yeni bir sağlık raporu gerekecek. Fakat, raporun geçerlilik süresince tedaviyi sürdürebilmek amacıyla sağlık hizmet sunucusunun sağladığı hasta sevk formu ile işlemler yapılacak.