Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan 6 Bin 667 TL Para Yardımı!

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan 6 Bin 667 TL Para Yardımı!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni düzenlediği sosyal yardım ödemesi kapsamında hak sahiplerine 6 bin 667 TL para yardımı yapacağını ve bu yardımı da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı vasıtasıyla vereceğini açıkladı. İşte ayrıntılar…

Kronik rahatsızlığı olan vatandaşlar, engelliler, yaşlılar ve eşi hayatını kaybetmiş kadınlar başta olmak üzere toplumun hemen her kesiminden dar gelirli ve zor durumdaki vatandaşlara sosyal yardım ödemesi yaparak bu kişilerin sosyal yaşama daha aktif bir katılımını destekleyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni para yardımı programını paylaştı.

Bakanlık, bu doğrultuda, şartları sağlayan vatandaşlara “İşe Başlama Yardımı” adı altında nakdi yardım ödemesi yapacağını duyurdu. Söz konusu para yardımına göre, sosyal yardım yararlanıcılarının Türkiye İş Kurumu’na (İŞKUR) yönlendirmesi sonucunda istihdam edilmeleri halinde, aynı yıl içerisinde bir defaya mahsus olmak üzere brüt asgari ücret tutarının 3’te 1’i kadar işe başlama yardımı yapılacak. Bu yardım, bu yıl için 6 bin 667 TL olarak hesaplara yatacak.

thumbs-b-c-13c0efe050374fbb6f317f59d47a19f1.webp

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Bu yardımın 3294 sayılı Kanun çerçevesindeki düzenli sosyal yardım programlarından yararlanan hanelerde ikamet eden vatandaşlar arasından; 18-55 yaş arasında olup Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) tarafından çalışabilir olarak değerlendirilerek İŞKUR’a bildirilen ve sosyal güvenceli bir işe yerleşen sosyal yardım yararlanıcılarına yönelik sosyal yardım ödemesi olduğu öğrenildi.

Bu kapsamda, bu şartları sağlayan vatandaşlar, ikamet ettikleri il veya ilçede yer alan SYDV’ye kimlik belgesiyle giderek başvuru yapabilecek. SYDV’deki mütevelli heyeti tarafından başvurular değerlendirilecek ve başvuruların olumlu sonuçlanması halinde hak sahiplerine 6 bin 667 TL’lik para yardımı yapılacak.

Öte yandan, Şartlı Eğitim Yardımı (ŞEY) ve Şartlı Sağlık Yardımı’ndan (ŞSY) yararlanan vatandaşlarımızın ya da bu vatandaşların hanesinde ikamet eden herhangi birinin sosyal güvenlik çerçevesinde işe yerleşmeleri halinde istihdam teşviki olarak bir sene süresince ŞEY ve ŞSY ödemelerinin kesilmeyeceği açıklandı.

Bakanlık, söz konusu para yardımının SYDV üzerinden hak sahiplerine ulaştırılacağını açıklarken, para yardımından sadece bir kere faydalanılacağını da duyurdu.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ