Sıfır Honda Jazz 631 Bin TL’ye Düştü! Satışlar Bugün Başladı!

Sıfır Honda Jazz 631 Bin TL’ye Düştü! Satışlar Bugün Başladı!
Türkiye’de sıfır ve ikinci el otomobil fiyatlarının rekor seviyelere çıkması nedeniyle vatandaşlar uygun fiyatlı otomobil almanın yollarını ararken, Honda’dan 631 bin TL’ye Jazz satışlarını başladığı müjdesi geldi. İşte detaylar…

Son yıllarda varlığını fazlasıyla hissettiren ekonomik kriz nedeniyle enflasyon ve dolar kuru her geçen gün yükselmeye devam ederken, TL’deki değer kaybı da devam ediyor. Yaşanan ekonomik olumsuzluklar nedeniyle hemen her sektörde fiyat artışları yaşanınca bu artışlardan otomobil sektörü de nasibini aldı.

Bu nedenle, sıfır otomobil fiyatları fahiş seviyelere yükselirken, 1 milyon liranın altında sıfır otomobil satın almak neredeyse imkânsız hale geldi. Sıfır otomobil piyasasında yaşanan fiyat artışları nedeniyle otomobil sahibi olmak isteyen vatandaşlar, ikinci el otomobillere yöneldi.

Fakat, ikinci el otomobil piyasası da yükselince vatandaşlar yüksek fiyat nedeniyle araç satın alamaz hale geldi. Yaşanan fiyat artışları nedeniyle bankalardan taşıt kredisi çekmek isteyenler de bir yıldan uzun bir süredir bankaların uyguladığı yüksek faiz politikası nedeniyle taşıt kredisi çekememeye başladı.

honda-jazz.jpeg

HONDA JAZZ 631 BİN TL’YE DÜŞTÜ

Bu nedenle, araç satın almak isteyenler nakit yetersizliğinden araç alamazken, araç piyasası da satışların düşmesi nedeniyle durgunlaştı. Son dönemlerde araç fiyatları yüzde 25’lere kadar düşse de, fiyatların halen yüksek olması nedeniyle vatandaşlar araç satın almaya yanaşmıyor.

Bu kapsamda, Honda ise özel olarak 1 milyon 136 bin TL olan Jazz modelini 504 bin 889 TL indirimle 631 bin 111 TL’den başlayan fiyatlarla satışa çıkardı. Fakat, bu satışların ÖTV indirimi kapsamında geçerli olduğunu duyuran Honda, vatandaşların ÖTV indiriminden faydalanması için yüzde 40 ve üzeri engelli olması ve tam teşekküllü bir hastaneden sağlık raporu alınması gerektiğini açıkladı.

Peki, ÖTV indirimli Honda Jazz fiyatları ne kadar? İşte ÖTV’siz Honda Jazz fiyat listesi…

Jazz Executive 1.5L i-MMD Hybrid 631 bin 111 lira

Jazz Crosstar Executive 1.5L i-MMD Hybrid 649 bin 167 lira

Jazz Advance 1.5L e:HEV Hybrid 716 bin 667 lira