Sıfır Fiat Panda 373 Bin TL İndirimle 467 Bin TL’ye Satışa Çıktı!

Sıfır Fiat Panda 373 Bin TL İndirimle 467 Bin TL’ye Satışa Çıktı!
Otomobil fiyatlarının yükselmesi nedeniyle araç sahibi olmak isteyenlere Fiat’tan müjdeli bir haber geldi. Fiat, şartları sağlayan vatandaşlara Panda model aracı 373 bin TL indirimle 467 bin TL’ye satışa çıkardığını açıkladı. İşte detaylar…

Türkiye’de son yıllarda derinleşen ekonomik kriz nedeniyle döviz kurunda ve enflasyondaki artış ve TL’deki değer kaybı da devam ediyor. Yaşanan ekonomik sorunlar nedeniyle birçok ürüne fahiş zamlar geldiği gibi otomobil sektörü de bu zamlardan nasibini alıyor.

Son yıllarda sıfır otomobillerde yaşanan fiyat artışları nedeniyle otomobil sahibi olmak isteyenler, ikinci el otomobillere yönelmeye başladı. Fakat, ikinci el otomobillere oluşan rağbet yüzünden bu araçların da fiyatı artmaya başladı.

Bu nedenle, sıfır veya ikinci el otomobil almakta zorlanan vatandaşlar da çareyi bankalardan taşıt kredisi çekerek nakit açığını kapatmakta buldu. Ancak bir yıldan uzun bir süredir faiz politikasında yaşanan değişiklik nedeniyle bankalar da faizleri artırınca taşıt kredisi çekmek neredeyse imkânsız hale geldi.

fiat-panda-1.jpg

FİAT PANDA’DA 373 BİN 733 TL İNDİRİM

Hal böyle olunca, araç sahibi olmak isteyenler de uygun fiyatlı otomobil arayışına başladı. Fiat da bu kapsamda, araç satın almak isteyen vatandaşlara müjdeli bir haber vererek normal fiyatı 840 bin 900 TL olan Panda modeline 373 bin 733 TL indirim uygulayarak 467 bin 167 TL’den satışa çıkardı.

Ancak, bu indiriminin sadece ÖTV muafiyeti kapsamında geçerli olacağını açıklayan Fiat, Panda modelini alacak kişilerin de ÖTV indiriminden yararlanması gerektiğini paylaştı.

Bu kapsamda, vatandaşların ÖTV indiriminden faydalanması için bazı şartları yerine getirmesi gerekiyor. Bunun için öncelikle yüzde 40 ve üzeri engelli olmak ve daha sonra ise bu engelli belgelendirmek için tam teşekküllü bir hastaneden sağlık raporu almak gerekiyor.

Bu rapora sahip olan vatandaşlar, sıfır otomobilleri ÖTV indirimi kapsamında oldukça uygun fiyatla satın alabilirken, Fiat ise Panda modelini 467 bin TL’den başlayan fiyatla satışa çıkardı.

Peki, ÖTV muafiyetli Fiat Panda fiyatları ne kadar? İşte ÖTV indirimli Fiat Panda fiyat listesi…

Panda City 1.0 70 HP Hybrid 467 bin 167 lira

Panda Cross 1.0 70 HP Hybrid 498 bin 833 lira