SGK’dan Yeni Para Yardımı 2024! 5 Yıl Boyunca Hesapta Kalacak!

SGK’dan Yeni Para Yardımı 2024! 5 Yıl Boyunca Hesapta Kalacak!
SGK, emzirme ödeneği adı altında kadınlara para yardımı yapacağını ve bu yardımın da 5 yıl boyunca hesaptan çekilebileceğini açıkladı. Peki, kadınlara ne kadar ödeme yapılacak? İşte merak edilenler…

Sosyal Güvenlik Kurumu, (SGK) 1-7 Ağustos tarihleri arasındaki Dünya Emzirme Haftası doğrultusunda, emzirme ödeneği bu yıl 857 liraya yükseldi. SGK verilerine göre, ocak-temmuz ayları arasında 201 bin 746 rapor için toplam 170 milyon 152 bin 250 liralık emzirme ödeneği hak sahiplerinin hesaplarına yatırıldı. Söz konusu para yardımı, doğum yapmış sigortalı kadınlara ya da sigortalı olmayan eşinin doğurması durumunda sigortası bulunan erkeklere veriliyor. Ödeneği almak için ise hak sahiplerine beş senelik süre tanındı.

para-nedir.webp

YARDIMIN ZAMANINDA HESAPLARDAN ÇEKİLMESİ GEREKİYOR

Para yardımı doğrultusunda ödenen tutar, bu süre kapsamında hesaplardan çekilebilecek. Bu süreçte herhangi bir hak kaybının meydana gelmemesi için, ödeneğin zamanında alınması gerekiyor. Anne ve bebeklere yönelik bu nakdi yardım desteği hem maddi hem de manevi anlamda kadınlara oldukça büyük bir katkı sağlıyor.

Para yardımından yararlanmak isteyen vatandaşların müracaat süreci ve talep edilen belgelere ilişkin bilgi almak amacıyla SGK'nın resmi internet sitesini ziyaret etmek gerekiyor. Bunun yanı sıra, SGK’nın sosyal medya hesaplarından da güncel bilgilere ulaşılabiliyor. Bu destek, ailelerin doğum sonrası ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı oluyor.