SGK’dan 400 Bin TL Faizsiz Kredi Müjdesi! Ziraat Bankası ve Halkbank Verecek!

SGK’dan 400 Bin TL Faizsiz Kredi Müjdesi! Ziraat Bankası ve Halkbank Verecek!
Sosyal Güvenlik Kurumu, şartları sağlayanlara 400 bin TL’ye kadar faizsiz kredi vereceğini duyurdu. Peki, kimler faizsiz kredi alabilecek, kredi ödemesi nasıl olacak? İşte detaylar…

Sosyal Güvenlik Kurumu, (SGK) 5434 sayılı T.C. Emekli Sandığı Kanunu ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu gibi düzenlemelerden yararlananmalul, dul ve yetim vatandaşlara faizsiz konut kredisi vereceğini duyurdu.

2330 sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun hükümlerine göre harp ya da vazife malullüğü aylığı alanlar da 400 bin TL kredi fırsatından yararlanabilecek.

Söz konusu krediye müracaat etmek isteyenlerin, daha önce düzenlenmiş hak sahipliği belgelerine ihtiyaç duymaksızın Ziraat Bankası ya da Halkbank şubelerine giderek başvuru yapmaları gerekecek.

img-3221.jpeg

MAAŞLARIN 4’TE 1’İ KREDİ ÖDEMESİNE KESİLECEK

Faizsiz konut kredisi, hak sahibinin maaşından kesilen bir bölümüyle geri ödenecek. Kredi geri ödemeleri, maaşbağlananların maaşından 4’te 1 oranında kesilerek gerçekleşecek. Eğer hak sahibinin maaşı kesilmişse ya da maaş almıyorsa, geri ödemeler son ödenen aylık taksiti üzerinden hesaplanacak.

Maluller kamu kurumlarında çalışmayı sürdürürken, maaşlarıbu kurumlardan alınırsa, kredi taksitleri yine maaşların 4’te 1’iyüzde 25 fazlası olarak belirlenecek.

Maaşı kesilen hak sahiplerinin kalan borçları, son ödenen aylık taksitinin yüzde 25 fazlası olarak belirlenecek ve bu miktar her ayın 20’nci günü akşamına kadar hesaplara aktarılacak.

Vefat halinde, kalan kredi borcu maaş almayı sürdürenvarislerden tahsil edilecek. Eğer maaş almayan bir hak sahibi varsa, kredi taksitleri son ödenen taksit tutarının yüzde 25 fazlası olarak ödenecek.