SGK’dan 400 Bin TL Faizsiz Kredi 2024! İşte Aranan Şartlar!

SGK’dan 400 Bin TL Faizsiz Kredi 2024! İşte Aranan Şartlar!
SGK, şartları sağlayan vatandaşlara faizsiz 400 bin TL konut kredisi vereceğini açıkladı. Peki, kimler bu fırsattan yararlanacak, başvuru şartları neler? İşte konuya ilişkin merak edilen tüm detaylar…

Sosyal Güvenlik Kurumu, (SGK) çeşitli yasal düzenlemeler doğrultusunda maaş alan vatandaşlara özel olarak yüzde sıfır faizli 400 bin TL konut kredisi vereceğini duyurdu. Bu kapsamda, 5434 sayılı T.C. Emekli Sandığı Kanunu ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu gibi düzenlemelerden faydalanan malul, dul ve yetim vatandaşlar SGK’nın faizsiz konut kredisi imkânından yararlanabilecek. Bunun yanı sıra, 2330 sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun hükümlerine göre harp veya vazife malullüğü maaşı alan vatandaşlar da 400 bin TL kredi imkânından yararlanabilecek.

SGK’nın sağladığı bu fırsattan yararlanmak isteyenler, daha önce düzenlenen hak sahipliği belgelerine gerek kalmadan Ziraat Bankası ya da Halk Bankası şubelerine giderek müracaat etmeleri gerekecek. 3 Mayıs 2021 itibarıyla, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile imzalanan veri paylaşım protokolü kapsamında, hak sahipliği bilgileri doğrudan Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) kontrol edilecek. Bu sebeple, müracaat esnasında SGK tarafından düzenlenen hak sahipliği belgesine ihtiyaç duyulmayacak.

thumbs-b-c-4c3fedd1ff1791581a9a1ca1029b6666.jpg

MAAŞIN 4’TE 1’İ KREDİ ÖDEMESİ OLARAK KESİLECEK

Faizsiz konut kredisi, hak sahibinin maaşından kesilen tutarla geri ödenecek. Kredi geri ödemeleri, maaş bağlananların maaşının 4’te 1’i kesilerek gerçekleştirilecek. Eğer hak sahibinin maaşı kesilmişse ya da maaş almıyorsa, geri ödemeler son ödenen aylık taksiti üzerinden hesaplanacak. Maluller kamu kurumlarında çalışmayı sürdürürken, maaşları bu kurumlardan alınırsa, kredi taksitleri yine maaşların 4’te 1’i ve yüzde 25 fazlası olarak belirlenecek.

Maaşı kesilen hak sahiplerinin kalan borçları, son ödenen aylık taksitinin yüzde 25 fazlası olarak belirlenecek ve bu miktar her ayın 20’nci gününün mesai sonuna kadar ilgili bankaya yatırılacak. Hak sahibinin vefat etmesi halinde, kalan kredi borcu maaş almayı sürdüren varislerden alınacak. Eğer maaş almayan bir hak sahibi varsa, kredi taksitleri son ödenen taksit tutarının yüzde 25 fazlası olarak ödenecek.