SGK ve PTT’den Emekliye Yeni Destek! İmzalar Atıldı!

SGK ve PTT’den Emekliye Yeni Destek! İmzalar Atıldı!
Sosyal Güvenlik Kurumu, PTT ve TROY kart arasında Türkiye Yüzyılı'nın Emektarları Projesi doğrultusunda iş birliği protokolü oluşturuldu. Bu kapsamda, emeklilere yüzde 20’ye kadar indirim imkânı sağlanacak. İşte detaylar…

Sosyal Güvenlik Kurumu, (SGK) ve PTT’den emekliye yüzde 20 indirim müjdesi geldi. Bu kapsamda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcıları Ahmet Aydın, Adnan Ertem ve Faruk Özçelik’le Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, SGK Başkanı Raci Kaya, Bankalararası Kart Merkezi (BKM) AŞ Genel Müdürü Ozan Deniz, PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten ve yetkililerin katılımıyla SGK, PTT ve TROY arasında iş birliği protokolü oluşturuldu.

Bakan Yardımcısı Aydın, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bakanlık olarak Türkiye Yüzyılı'nın emektarlarına huzurlu ve refah içinde hayatlarını idame ettirebilmeleri için neler yapabiliriz gayreti içerisinde olduk” ifadelerini kullandı.

Emekliler Yılı doğrultusunda pek çok anlaşmaya yaptıklarını söyleyen Aydın, "Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan'ın 2024 yılını 'Emekliler Yılı' ilan etmesiyle birlikte Bakan'ımız Prof. Dr. Vedat Işıkhan öncülüğünde kamu kurum ve kuruluşlarımız ve özel sektör firmalarıyla bir araya geldik. Emeklilerimiz için avantaj ve ayrıcalıklar elde ettik. Bu vesileyle tüm bakanlıklarımızla kurum ve kuruluşlarımızla ciddi mesafeler aldık” dedi.

kapak-130949.jpg

EMEKLİYE YÜZDE 20 İNDİRİM

İş birliği protokolleriyle emekli vatandaşların gerçekleştirecekleri alışverişlerle giyimden ulaşıma, gıdadan ev araç ve gereçlerine kadar birçok alanda indirimler yapıldığına vurgu yapan Aydın, sosyal güvenlik il müdürlüklerinin 3 bin 700'ü aşan şirketle görüşerek anlaşma yaptığını belirtti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının şehirlerarası yolculukta emeklilere özel yüzde 20, tren yolculuğunda yüzde 10 indirim yaptığını aktaran Aydın, bunun yanı sıra, PTTcell tarafından emeklilere özel uygun fiyatlı konuşma ve internet hizmeti sağlayan 'Emekli Paketi’nin hazırlandığına ve PTT Kargo'da emeklilere yüzde 20 indirim sağlandığına vurgu yaptı.