SGK İndirim Bombasını Patlattı! Emekliye Yüzde 20 İndirim ve 4 TL’ye Ekmek!

SGK İndirim Bombasını Patlattı! Emekliye Yüzde 20 İndirim ve 4 TL’ye Ekmek!
En düşük emekli maaşının 12 bin 500 TL’ye yükselmesinin ardından çeşitli il ve ilçe belediyeleri de emeklilere yeni destek paketi hazırlarken, Erzurum Büyükşehir Belediyesi de SGK ile iş birliği kapsamında emekliye yüzde 20 müjdesi verdi. İşte ayrıntılar…

Milyonlarca emeklinin en düşük emekli maaşının 10 bin TL’den 12 bin 500 TL’ye yükselmesine rağmen, yüksek enflasyon nedeniyle emekliler geçinmekte zorlandığı için çeşitli kurumlar da emeklilere peş peşe destek paketi hazırlamaya başladı. Bu kapsamda, bazı belediyeler emeklilere su faturası ve toplu taşımada indirim imkânı sunarken, bazı belediyeler de 5 bin TL alışveriş desteği sağlamaya başladı.

Bunun yanı sıra, Erzurum Büyükşehir Belediyesi de Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü ile iş birliği kapsamında yeni bir destek paketi imza atarak emeklilerine yüzde 20 indirim fırsatı sağlayacağını duyurdu.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile SGK İl Müdürlüğü arasında da imzalanan protokolle beraber, Erzurum’da ikamet eden emekliler, belediyenin sosyal tesislerinden indirimli olarak yararlanabilecek. Söz konusu protokolle beraberemekliler, sosyal tesislere gittiğinde kartlarını gösterip sağlanan fırsatlardan yüzde 20 indirim imkânı kazanacak.

img-2868.jpeg

EMEKLİYE SOSYAL TESİSLERDE YÜZDE 20 İNDİRİM VE 4 TL’YE EKMEK

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen,konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada emeklilere yararlıhizmetler sağlayabilmek amacıyla çalışmalarına devam ettiklerini ifade etti. Dünya genelinde büyük mali sorunlarınyaşandığının altını çizen Başkan Sekmen, bu kapsamda emeklivatandaşlara destek olmak için SGK, Emekliler Derneği Erzurum Şube Başkanlığı ile AK Parti İl Başkanlığı koordinatörlüğünde çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Başkan Mehmet Sekmen, konuya ilişkin olarak şu ifadeleri kullandı: “Kent merkezinde 35 sosyal tesisimiz var, emeklilerimize yüzde 20 indirim yapacağız. Halk ekmeğini 4 liradan yıl sonuna kadar devam ettireceğiz. Ulaşım vasıtalarımızda, 65 yaş ve üstü bedava hizmet almaya devam edecek. Ayrıca, emeklilere gezi hizmeti verebilmek için de yeni projeler üzerinde çalışıyoruz.”

SGK Erzurum İl Müdürü Nizamettin Durmuş ise yaptığı açıklamada Erzurum’da ikamet eden emekli vatandaşlarındaha refah hayat sürmesi konusunda çalışmalarını sürdürdüklerini ve kamu kurumlarının yanında özel sektördede emeklilere çeşitli fırsatların sunulacağını söyledi.